2018. november 26., hétfő

Színes transzferálás tálcán, az új Kép transzferrel

Egy újabb transzferáló készítménnyel bővült a transzferáló palettánk. Elsősorban olyan alkotóknak ajánljuk a Kép transzfert, akik nagyobb felületet, illetve színes képeket szeretnének rögzíteni a dísztárgyaikon, vagy adott esetben bútoraikon. A Kép transzferrel bármilyen nyomtatott mintát, újságból vagy magazinból kivágott képet, de akár tapétát is transzferálhatunk.
A transzferált kép akár tovább színezhető, például Média tintákkal. Mi is így tettünk, és egy nagyobb nyomtatott képet transzferáltunk egy MDF tálcára, amit utólag kifestettünk színesre, majd ódon hangulatú repedésekkel tettünk különlegessé. Lássuk hogyan készült a színes tálca!




Szükséges anyagok és kellékek:

- Kép transzfer
- Matt akrilfesték (titánfehér)
- Média tinták (tűzliliom és citromsárga)
- Média tinta hígító
- Klasszikus repesztőlakk szett (tetszés szerint)
- Befejező viasz / barna (tetszés szerint)
- Valamint: bármilyen nyomtatott kép, ecsetek, szivacs és olló



Ahogy a bevezetőben írtuk, a Kép transzferrel mindenféle nyomtatott színes képet transzferálhattok. A kép baloldalán egy fa mintalapot láthattok, amire egy tapétadarabot transzferáltunk. Az alatta levő kép, pedig egy nyomtatott fotó, ugyancsak natúr, alapozatlan falapon. A munkát a tálca lefestésével kezdjük (Matt akrilfesték/titánfehér).



A tálca lefestése után a kiválasztott képünknek a széleit tépdessük le, vagy vágjuk körbe ollóval. Tegyük félre a képet, és kenjük be a festett tálcát a Kép transzferrel. Vastagabb rétegben kenjük a felületre, de használhatunk festőhengert is.



Hagyjuk megszáradni a transzferált képet. A száradási idő függ a kép méretétől és a felvitt anyag vastagságától. Használhatunk hajszárítót is, bár a természetes száradás a legcélravezetőbb. Ha megszáradt a kép, egy nedves szivaccsal kenjük be a képet.



Ezután jöhet az ujjal való dörzsölés. A papírt addig dörzsöljük, amíg előtűnik a nyomtatott kép. Ezután a Kép transzferrel lakkozzuk le az egész felületet.



Ha megszáradt a lakkozás, elkezdhetjük a transzferált kép kifestését. Kétféle színű Média tintát választottunk (tűzliliom és citromsárga), amely színeket a Média tinta hígítóval tehetünk világosabbá. A hígítóval szépen lehet árnyalni, összemosni a színeket.



Ha kész vagyunk a festéssel, újra lelakkozhatjuk a Kép transzferrel a kifestett mintát, és ezzel el is készült a tálcánk. De ha tovább szeretnénk dekorálni, akkor elővehetjük a Klasszikus repesztőlakk szettet, és a barna színű Befejező viaszunkat.



A Klasszikus repesztő szettet a szokásos módon, és a csomagolásban található leírás alapján alkalmazzuk. A keletkezett repedéseket bármilyen színes viaszunkkal, vagy Befejező viasszal (barna) emelhetitek ki.



Reméljük tetszett kedvcsináló posztunk, és ti is kipróbáljátok új termékünket, a Kép transzfert, mellyel transzferáltok valami szépet bútoraitokra, vagy dísztárgyaitokra. Alkotásaitokat ne felejtsétek el, megmutatni nekünk Pentart Dekor csoportunkban.



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...