2018. november 10., szombat

Mécsestartó Jéghatás pasztával és Bársonyporral

Téli hangulatú dekorációt számos effekt termékünkkel készíthetünk. Most egy mécsestartón mutatjuk be nektek a Jéghatás pasztát és a fehér Bársonyport. Az elkészült dísztárgy igazán jeges csillogása és bársonyosan zúzmarás hatása megidézi a hideg évszakot, és a közelgő ünnepek fényét. Lássuk néhány egyszerű lépésben, hogyan készül a szóban forgó hangulatos dísztárgy.


Szükséges anyagok és kellékek:

- Jéghatás paszta
- Bársonypor (fehér)
- Dekormetál matt festék (csokoládé) vagy használhatunk sima akrilfestéket is
- Expressz ragasztó
- Alapozó paszta (fehér)
- Öntapadó hobbiragasztó
- Gyertyatartó/kocka alakú
- Chipboard (Hókristályos keretek)
- ízlés szerint: Fém kiegészítők/fém dobozlábak
- Valamint: ecsetek, festőkés, csavarhúzó és olló



Először fessük le a Chipboard díszeket és a kocka alakú gyertyatartónkat a fehér Alapozó pasztával. Ha megszáradt a paszta, egy festőkés segítségével vonjuk be a gyertyatartó tetejét a Jéghatás pasztával.



Az alapozott Chipboard díszeket kenjük le Öntapadó hobbiragasztóval. Ha megszáradt a ragasztó, szórjuk rá a fehér Bársonyport, és az ujjunk segítségével nyomkodjuk a ragacsos felületre a port.



Vékony rétegben vigyük fel a Jéghatás pasztát a fakocka oldalaira is, szépen elsimítva, hogy a bársonyos díszek könnyen felfeküdjenek a felületre majd. Száradás után Expressz ragasztóval rögzítsük a díszeket, majd csavarozzuk fel a fém dobozlábakat is a gyertyatartóra.



Készen van az alapunk, jöhet a további díszítés. A Hókristály mintával határolt részt fessük le Dekormetál matt festékkel (csokoládé) vagy sima akrilfestékkel. Válasszunk olyan színt, ami tetszik nekünk vagy passzol az otthonunk többi dekorációjához.



Végül a festett, sötétebb színű részekre, egy festőkés segítségével vigyünk fel egy kis Jéghatás pasztát. A minta apró részei közé egy vékony ecsettel vagy fogpiszkálóval tudjuk „bevakolni” a Jéghatás pasztát. Ezzel el is készült a jegesen csillogó, téli hangulatú gyertyatartónk.



A mécses tartónkban égő gyertyát sose hagyjuk magára, ha nem tartózkodunk a közelében oltsuk el a lángot! Reméljük, hogy ti is elkészítitek a saját téli hangulatú gyertyatartóitokat, és megmutatjátok nekünk is Pentart Dekor csoportunkban.



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...