2018. november 14., szerda

Mézeskalács házikó Kőhatású pasztával és Modellező pasztával

A Kőhatású paszták és a Modellező paszta ezerféle felhasználási lehetőségét már ismeritek. Számos posztban és videóban mutattunk már nektek példákat alkalmazásukra. Most egy igazán különleges és izgalmas ötletet mutatunk nektek. Az említett alapanyagokkal készült hamis mézeskalács házikó a megszólalásig hasonlít az eredeti, ehető társaira. Nemcsak szép, hanem hangulatvilágításnak is kiváló, a belehelyezett elemes LED izzókkal. Ezt a házikót évente használhatjuk ünnepi dekorációként, hiszen nem étel alapanyagokból készült, így nem romlik meg, és nem is olyan törékeny, mint az igazi mézeskalács házak. Lássuk hát, hogyan készül az alpesi hangulatú, világítós házacska.


Szükséges anyagok és kellékek:

- Kőhatású paszta (barnagránit)
- Modellező paszta
- Öntapadó hobbiragasztó
- Polisztirol lapok/homlokzati lap (1cm vastag)
- Háztartási boltban beszerezhető műanyag habzsák
- Valamint: ecsetek, festőkés, fogpiszkáló, vágókés, vonalzó és filctoll



Elsőként a házikónk elemeit kell kivágnunk a polisztirol lapból. A legegyszerűbb formát válasszuk, de egy kis segítségként a képen látható sablont is használhatjuk. Legkönnyebben vágókéssel és vonalzóval dolgozhatunk a filctollal megrajzolt lapon.



Miután kivágtuk az elemeket, Öntapadó ragasztóval kenjük be a széleket, és egy-egy fogpiszkáló darabot is szúrjunk a ragasztandó részekre. Így stabilan rögzíthetjük az egyes elemeket egymáshoz.



Közben vágjunk tetszőleges méretű és mennyiségű ablakot, ajtót a házikóra. Ha mindezzel megvagyunk, akkor a Kőhatású pasztánkkal fessük be a házikót vastagon. Használjunk ecsetet, majd a felhordott pasztát, simítsuk el egy festőkés segítségével.



Miután teljesen megszáradt a pasztázott polisztirol felület, készítsük el az ajtót egy kartondarabból. Természetesen hagyhatjuk nyitva az ablakokat és az ajtót, de akár pauszpapírt is tehetünk bele, hogy a behelyezett LED izzók szórt fénnyel világítsanak majd.



Kész van az alapunk, jöhet a dekoráció a Modellező pasztával, ami a cukormáz díszítést utánozza. Használjunk egyszerű habzsákot, amit bárhol beszerezhetünk (háztartási bolt, élelmiszerbolt stb.). Lapátoljuk a pasztát a zacskóba, és a végét vágjuk le. Tegyünk néhány próbanyomást, hogy ráálljon a kezünk a díszítésre.



Díszítsük fel a házikónk oldalait tetszőleges egyszerű mintákkal, majd festőkéssel kenjük le a tetejét a Modellező pasztával. Így egy havas tetejű mézeskalács házikóra emlékeztető megjelenést kapunk. A tetőereszre készíthetünk a pasztából jégcsapokat is, hogy még téliesebb és hangulatosabb legyen a végeredmény.



Reméljük, hogy kedvet kaptatok a teljesen „diétás” mézeskalács házikó készítéshez, és ti is készítetek hasonló ünnepi dekorációt magatoknak. Alkotásaitokat ne felejtsétek megmutatni nekünk Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...