2017. március 4., szombat

Tojás transzfer technikával

Bizonyára Nektek is van otthon sérült, ütött-kopott polisztirol tojásotok, ha így van, ne dobjuk ki őket, csak azért mert a felületük nem tökéletes. A hibákat, mint a horpadás, könnyen elfedhetjük, kijavíthatjuk egy egyszerű technikával. Miután orvosoltuk a felületi egyenetlenségeket, nekiláthatunk a díszítésnek. Transzfer technikával egy kis tavaszt varázsolhatunk a tojásainkra, a közelgő húsvéti ünnepek örömére. Lássuk hogyan javíthatjuk ki a horpadt polisztirol felületeket és hogyan transzferálhatunk rájuk dekorációt.




Szükséges anyagok és kellékek:

-          Fénymásolt virágmotívum (a képek között megtalálod és kinyomtathatod)
-          Pentart polisztirol tojások
-          Stamperia transzfer gél
-          Pentart 3D por (finomszemcsés)
-          Stamperia öntapadós gyöngyök
-          Olló, ecsetek, festőkés, dörzspapír, ceruza
-          Papiról készített tojás alakú sablon





Először tüntessük el a polisztirol tojások felületéről az öntési hegeket és az esetleges kiálló részeket.


Egy rész csiszolható alapozó pasztához, adjuk két rész 3D finomszemcsés port.


Az így kapott malterszerű „habarccsal” és egy festőkés segítségével, kenjük be egyenletesen a polisztirolon talált horpadásokat. Száradást követően (szobahőmérsékleten 25-30 perc) a felületet egy csiszolópapír segítségével, csiszoljuk simára.


A festésre kész tojásainkat alapozzuk le a csiszolható alapozó pasztával, majd száradás után egy réteg krémfehér dekorfestékkel.


A papírból készített tojás alakú sablonjaink segítségével, rajzoljuk körbe azokat a nyomtatott kép tetszőleges pontjain, majd a kijelölt képrészleteket vágjuk ki ollóval.


A festett tojásaink oldalát kenjük le egy réteg transzfergéllel, majd a kivágott képrészlet nyomtatott felét is. Illesszük a mintás papírt a géllel lekent területre, simítsuk rá és hagyjuk teljesen megszáradni.


A megszáradt képecskét, nedvesítsük meg egy vizes szivaccsal és az ujjunkkal, körkörös mozdulatokkal dörgöljük le óvatosan a papírt. Így a nyomtatott minta marad csak az alapozott és festett felületen.


A növénymintás kép köré egy fekete színű kontúrozó festékkel, rajzoljunk girlandokat, vagy nekünk tetsző mintákat.


Amikor megszáradt a kontúrozóval készített minta, vékonyan fessük le azt a krémfehér dekorfestékünkkel. A fekete kontúrminta nem fog teljesen eltűnni, csak halványabb lesz. Ha ez a részfolyamat is megvan és a dekoráció megszáradt, akkor az egész tojást kenjük le a transzfergéllel, így adva a tojásnak védő lakkréteget és selymes fényt.


Végül tetszőleges helyekre ragasszuk fel az öntapadós gyöngyöket. Hogy még lágyabb és selymesebb hatású legyen a húsvéti tojásunk, szórjunk rá hintőport és oszlassuk el az egész felületen egy száraz ecsettel.





Kellemes alkotást és örömteli ünnepre hangolódást kívánunk nektek!

Ötlet, kivitelezés, szöveg és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...