2017. március 28., kedd

Fürdőszobai kiegészítők tavaszi hangulatban

A Pentart hobbifestékek és egyéb effekt anyagok mellet rengeteg kiegészítő terméket is forgalmazunk. Ilyenek a díszíthető tárgyink melyeket sok esetben használtok Ti is. Fatárgyaink népes csoportja most új családtagokkal bővült. Hét új fürdőszobai kiegészítőből válogathattok kedvetekre, melyek fenyőfából készültek. Felületkezelés nélkül forgalmazzuk őket, így szabadon festhetőek, pácolhatóak, stencilezhetőek, dekorálhatóak. Kedvcsinálónak megmutatjuk nektek, hogy mi hogyan dekoráltuk tavaszi hangulatban ezeket a fatárgyakat. Néhány lépésből áll csak az egész, melyet kezdő alkotók számára is bátran ajánlhatunk. Szükséges alapanyagok és eszközök:

-          Stamperia pecsételő alap (akril)
-          Stamperia guminyomdák
-          StázOn oldószeres nyomdapárna (olíva zöld)
-          Ecset, szivacsecset és csiszolópapír
A kezeletlen faalap néhány pontjára (szélek és élek), egy ecsettel vékony rétegben felkenjük a repedőfesték 1. komponensét. Ha megszáradt befestjük az egész fatárgyat a 2. komponens (fehér), repedőfestékkel. Egy hajszárítóval gyorsíthatjuk a száradási időt. Mivel csak foltokban használtuk az 1-es komponenst, így csak ott fog a második komponensünk megrepedezni. Ha az egész felületet szeretnénk, hogy repedezett legyen, akkor természetesen az 1-es komponenst a teljes felületen alkalmazzuk.


Ha megszáradt a 2-es komponens is, akkor a teljes felületet kicsit csiszoljuk meg egy dörzspapírral. Az éleket a fáig visszacsiszolhatjuk a rusztikusabb hatás kedvéért. A törülközőtartó rúdjainak csak az első egyharmadát festettük be, majd csiszolóvászonnal elhalványítottuk a fa és a repedőfesték találkozását. Természetesen ezt is azért, hogy szép rusztikus hangulata legyen a tárgynak.


Miután portalanítottunk a csiszolt felületet, néhány guminyomdával díszítettük a fürdőszobai kiegészítőket. A guminyomdák teteje öntapadós, így a pecsételő alapra jól tapadnak, ezért könnyebb megfogni az apróbb guminyomdákat is. Használjunk oldószeres nyomdapárnát, mert ez száradás után sem kenődik el. 


Végül a fatárgyaink egész felületét kenjük le átlátszó viaszpasztával. A viaszpaszta száradás után fényesíthető egy papír vagy törlőkendővel. A viaszréteg cseppálló, így védi a fát a nedvességtől. Ha teljesen vízálló fafelületet szeretnénk, használjunk dekorlakkot vagy oldószeres lakkot. 


Ugye nem is volt olyan bonyolult? Reméljük elnyerték a tetszéseteket, ezek a szép fürdőszobai fatárgyak és ti is alkottok belőlük kedvetekre valót. Örömteli tavaszi festegetést kívánunk nektek!


Ötlet, fotó és kivitelezés: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...