2017. február 25., szombat

Hangolódjunk a húsvétra nyuszikkal

A közelgő  húsvét hangulatát sokféle módon kialakíthatjuk, mi most egy végtelenül egyszerű, de annál nagyszerűbb ötletet mutatunk meg. Néhány papírzacskó, néhány festék, egy kevés fonal segítségével készülhetünk a nyuszis ünnepre.Szükséges anyagok és eszközök:

- Natúr papírzacskók

- Matt akrilfestékek (rózsaszín, puncs, ibolyalila, pisztácia, fekete, törtfehér)
- Expressz ragasztó
- Áthelyezhető ragasztó spray (Colla)
- Media stencil
- írásvetítő fólia, papírlap
- Kötőfonal
- Stencil ecset, szivacs ecset
- Olló, ceruza, alkoholos filctoll


Pár lépésben készítsük elő a sablont, amivel később fogunk dolgozni:
Rajzoljunk egy tetszőleges nyuszi formát egy papír lapra, majd vágjuk ki. Helyezzük rá az írásvetítő fóliára, majd rajzoljuk körbe alkoholos filccel és vágjuk ki.


Mielőtt stencileznénk a papírzacskókat, célszerű közepes hőfokon, sütőpapíron keresztül átvasalni, hogy teljesen sima felületet alakítsunk ki.
A ragasztó spray-vel fújjuk le a sablon egyik oldalát és rögzítsük a megfelelő helyre.


A kiválasztott színekkel fessük meg a nyuszis mintákat, ehhez használjunk szivacs ecsetet. Ügyeljünk arra, hogy kevés festékkel dolgozzunk, így nem áztatjuk el a papírt. Minimális festék használata esetén is előfordul, hogy picit hullámosodik a papír, de nem kell megijedni, mert száradás után szépen kisimul. Ha mégis egy picit több festéket használtunk, akkor száradás után, ismét átvasalhatjuk közepes hőfokon, sütőpapíron keresztül.


Ha a nyuszis mintákkal elkészültünk, folytassuk a díszítést. Rögzítsük a kiválasztott sablont a ragasztó spray-vel, majd stencilezzük a törtfehér akrilfestékkel a zacskók sarkaiba az inda-mintákat stencilező ecset segítségével.


Azért, hogy még aranyosabb legyen, készítsük el a nyuszik farkát pamut kötőfonalból:
Ujjainkra tekerjünk fel 15-20 rétegben a fonalból majd vágjuk el mindkét végét. Egy fonaldarabbal kössük össze középen, így egy kisebb pom-pom alakul ki. Ollóval igazítsuk megfelelő méretűre.

Expressz ragasztóval rögzítsük a nyuszis mintákon.


Egyszerűen elkészíthető, mégis látványos húsvéti hangulatot érhetünk el.Aki a klasszikusabb, visszafogott színeket kedveli, mindezt feketében is elkészítheti.Ötlet, fotó és kivitelezés: Czippel Judit - Czippel Art

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...