2017. január 3., kedd

Rózsás tál tükör permetfestékkel


Induljon az új év egy tavaly napvilágot látott kedvenccel, a tükör permetfestékkel.Ezúttal egy rózsamintás, kissé antik hatású, tükrös tálat készítünk, amely dísznek, vagy szervírozónak is tökéletes. Kezdjük egy kis csillogással az új évet!



Felhasznált anyagok és eszközök:



Az üvegtányérok és tálak esetében szinte mindig a hátoldalról dolgozunk, így a későbbiekben nyugodtan használhatjuk eredeti funkciójuk szerint, a díszítés így nem fog sérülni.

A rózsás mintát kisollóval körbevágjuk, a tányérunkat alaposan zsírtalanítjuk és szárazra töröljük.
Matt decoupage ragasztólakkal rögzítjük a mintát az üvegtálra (először a papír mintáját kenjük át, majd hátulról is).  Próbáljunk meg nem túlfutni a mintán a ragasztólakkal, ha esetleg mégis túlmennénk, akkor töröljük le egy ronggyal.

Száradás után vajszínű akrilfestékkel fessük át rizspapírt, így teltebbé válnak majd a színek a tányér szemközti oldalán.


A ragasztólakkhoz hasonlóan, ha túlfutnánk a mintán, töröljük le egy ronggyal, majd szárítsuk meg.


Ezt követően az üvegre való tükör permetfestékkel fújjuk át a tányért. Érdemes jól szellőző helyiségben, vagy nyitott ablaknál elvégezni a fújást.


Bár a festék nagyon gyorsan szárad, ezt nem várjuk meg, hanem azonnal egy összegyűrt ronggyal, tamponáló mozdulatokkal több helyen finoman visszatöröljük a festéket.



Majd a teljes tálunkat fekete akrilfestékkel átfestettük, így ott, ahol visszatöröltük a tükör permetfestéket előbukkan majd a fekete, mely antik hatást kölcsönöz majd a tálnak.


Száradás után átkentjük a tányért ezüst színű metál akrilfestékkel.



Előfordulhat, hogy a tükör permetfesték átfolyik a tányér frontális oldalára. Ezt egyszerűen kaparjuk le.


A tál szélét is lefestjük egy szivacsecset segítségével az ezüst színű metál akrilfestékkel.


Végül kenjük át a tányér hátoldalát vizes bázisú lakk (tetszés szerint mattal vagy fényessel).


Ötlet, fotó és kivitelezés: Pagi Decoplage

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...