2016. november 29., kedd

Karácsonyi visszaszámláló



Már mindenki alig várja a karácsonyt, igaz? Most egy egyszerű karácsonyi visszaszámolót mutatunk Nektek, amellyel játékosabban telnek el a hátralévő napok. Az elkészítésébe bárki belevághat, akár ünnepet váró gyerekekkel is. Lássuk hogyan készül!



Szükséges alapanyagok és eszközök:

-          Pentart ikon alap (sima, 25x20x1,5cm)
-          Pentart táblafesték, zöld
-          Pentart krémes akrilfesték, nimbus és cream
-          StazOn oldószeres nyomdapárna, zöld
-          Pentart antkoló paszta, umbra
-          Pentart metál akrilfesték, aranyvörös (új szín)
-          Ragasztószalag, festőkés, textil dekorszalagok, zsinór
-          Ragasztópisztoly és UNI Chalk krétafilc, fehér



A krémes akrilok esőfelhő (nimbus) elnevezésű világoszöldjével fessük le az ikonalap nagyobbik felét. Helyezzük rá a stencilünket, hogy lássuk mekkora területet kell lefestenünk és ragasztószalaggal jelöljük be a festendő részt.


Ha megszáradt a krémes akrilfestékkel lefestett rész, helyezzük át a ragasztószalagot és az üresen maradt ikonalapot fessük le táblafestékkel (zöld).


Az krémes akrillal festett részre nyomdázzunk mintákat elszórva a területen. Az oldószeres StazOn nyomdapárna festéke gyorsan szárad és nem kenődik el a minta, ha más festékekkel ráfestünk.


A nyomdázott részre helyezzük fel a stencilt, rögzítsük ragasztószalaggal. A krém (cream) színű krémes akrilfestéket egy festőkéssel oszlassuk el a stencilen. Még nedves állapotban távolítsuk el a stencilt és azonnal mossuk el, mert a krémes akrilfesték gyorsan szárad!


Végül az ikonalap széleit fessük le az aranyvörös metál akrilfestékkel és a stencilezett részt antikoló pasztával (umbra) tegyük rusztikusabbá. A munka folyamán letakarhatjuk a táblafestékkel festett részt, hogy ne kenjük össze a többi festékkel. 

Ha van kedvünk, ragasztópisztollyal, masnit is tehetünk a karácsonyi visszaszámlálónkra. Ne felejtsük el, felragasztani a hátlapra a zsinórt sem, amellyel majd felakaszthatjuk a táblát!


Krétafilccel vagy sima krétával írhatunk a táblafestékkel festett részre. Minden nap egy nappal kevesebbet. A visszaszámolást kezdhetjük december elsejétől, de akár már novemberben is fogyaszthatjuk a napokat. Kellemes alkotást és izgalmakkal teli ünnepre hangolódást kívánunk nektek!




Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...