2016. november 5., szombat

Egyedi mikulás zsák

Hipp-hopp és itt a december, amikor érkezik a Mikulás! Most a mikuláscsomag "csomagolására" hoztunk egy ötletet, egy díszített pamut zsákot. Segítségével egyrészt teljesen egyedivé és személyre szólóvá tehetjük a zsákot, másrészt tartós, így ha elfogyott a csoki, más csecsebecséket is tarthatunk benne!Szükséges alapanyagok és eszközök:

- Pamut zsák (batyuka), natúr 8 x 11 cm
- Transzfer oldat
- Strasszok (hot-fix vagy normál)
- Textilfesték, piros
- Ékkő ragasztó
- Dekorpáka szett vagy csipesz
- Maszkolószalag
- Transzfer papír vagy lézer nyomtatott minta
- Szivacsecset
- Vasaló
- Fültisztító pálcika
- Kanál vagy fa spatula

Tegyünk egy fóliát a batyukba, hogy a festék majd ne szivárogjon át. Szivacsecset segítségével egyenletesen fessük át a zsákokat a piros textilfestékkel. Száradás után távolítsuk el a fóliát, majd vasalással rögzítsük (közepes hőfokon, kb. 5 percig vasaljuk át) a színt. A textilfestéshez itt találjátok a Pentart videóját, ahol mindent lépésről-lépésre láthattok. Ezt követően ismét helyezzünk a belsejébe egy vastagabb papírt, hogy a transzferoldat ne üssön át az anyagon.


Rögzítettem a zsákot és a mintát is a maszkolószalag segítségével, hogy ne tudjanak elcsúszni. A mintát a nyomtatott felével lefelé helyezzük az anyagra. (Amennyiben a mintánk esetleg írást is tartalmaz, akkor ügyeljünk rá, hogy azt tükrösen kell kinyomtatni.) Ezt követően a transzfer oldatba mártott fültisztító pálcikával átkentem a mintát.Kanállal (vagy fa spatulával) enyhe nyomást kifejtve átdörzsöltem a mintát. Nem kell erősen! A papírnak nem szabad elcsúsznia, mert akkor a minta nem lesz szép.


Óvatosan eltávolítottam a papírt.


Majd vasalóval rögzítettem a két transzfer mintát (közepes hőfokon).


Így néz ki a zsák két oldala transzferálás és fixálás után.Ezt követően tetszés szerint díszítettem strasszokkal. Amennyiben van otthon dekorpáka szettünk, válasszunk olyan strasszt, melynek az alja már eleve tartalmaz egy ragasztó réteget, mely hő hatására egyből rögzíthetővé válik (hot-fix rendszer). Amennyiben nincs ilyenünk, alkalmazzunk sima strasszokat, melyek felragasztásához ékkő ragasztót használjunk.
Én készítettem egy fehér zsákot is, melynél színes lézerrel nyomtatott mintát használtam és hozzápasszoló csipkét.


Tippek:

Transzferálás pamutra:

- az anyag 100% pamut
- csak lézerrel nyomtatott mintát használj
- ha szöveg is szerepel a mintán, akkor azt tükrösen nyomtasd
- a lézerrel nyomtatott minta papírja, a mindennapokban használatos 80 g fénymásolópapír
- érdemes alaposan rögzíteni az anyagot és a mintát is, a szép, kontúros eredmény érdekében
- a minta csak egyszer használatos
- vasalással fixálható (közepes hőmérsékleten)
- a fixálást követően mosható 30 fokos vízben

Ez az ötlet nagyon gyorsan elkészíthető, így több idő marad a csoki vásárlásra. Kívánok nektek szeretett teljes karácsonyi ajándék készítést!Ötlet, fotó és kivitelezés: Pagi Decoplage

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...