2018. november 21., szerda

Egyszerű karácsonyfadísz ötletek

Az ünnepekre való készülődés rengeteg teendője mellett olykor kevés idő jut a saját készítésű dekorációk megvalósítására. Pedig ezek a kiegészítők, személyes hangvételükkel és egyediségükkel, a leginkább tükrözhetik a szeretet ünnepének bensőségességét. Most olyan ötleteket mutatunk nektek, melyeknek elkészítése nem vesz sok időt igénybe. Az egyszerű karácsonyfadíszeket gyerekek közreműködésével is elkészíthetitek, és nem mellesleg remek ajándékok is válhatnak belőlük szeretteitek számára. Lássuk, hogyan fogjunk hozzá a megalkotásukhoz!


Szükséges anyagok és kellékek a kétféle dísz elkészítéséhez:

- JOVI levegőn száradó gyurma (fehér)
- Modellező paszta
- Dekormetál matt festék (ezüst)
- Kontúrozó festék (átlátszó)
- StazÓn nyomdapárna (fekete vagy más színű)
- Bármilyen guminyomda
- Valamint: dekorzsineg, habkinyomó zsák, kiszúró formák (mézeskalácsformák), sodrófa/gyúródeszka, ecset és olló



A gyúródeszkán simítsuk ki a levegőn száradó gyurmánkat a sodrófával fél centi vastagságúra. Ezután a kiszúró formákkal szaggassuk ki az adott alakzatokat.



A figurákra egy gyufaszállal vagy hurkapálcikával készítsünk lyukat, hogy majd fel tudjuk őket függeszteni a karácsonyfára. A formák egy részét tegyük félre száradni, ha teljesen kemények lettek, nyomdázzunk rá mintákat (StazOn nyomdapárnával és guminyomdákkal).



Készítsük elő a habkinyomó zsákot, és válasszuk ki a nekünk megfelelő kinyomó profilt.
Azokra a díszekre melyeket megszárítottunk és nyomdával díszítettünk tegyünk zsineget. Ezzel el is készültek az egyszerű és gyors díszeink.



A habkinyomó zsákba egy spatula vagy festőkés segítségével lapátoljuk bele a Modellező pasztánkat. Egy kartondarabon tegyünk próbát, nézzük meg, hogy a kinyomott alakzatot milyen mozdulattal tudjuk a legszebben majd a díszekre nyomni. Ezután elkezdhetjük a gyurmadíszek dekorálását.



Ha végeztünk a díszítéssel, a maradék Modellező pasztát nyomjuk vissza a tégelyébe. A habkinyomó zsákot langyos vízben mossuk el.



A teljes száradás után tovább díszíthetjük a függőket Dekormetál matt festékekkel (ezüst) és Kontúrozó festékkel (átlátszó). Legvégül készítsünk akasztókat a díszeknek, és mehetnek a karácsonyfára. A levegőn száradó gyurma és a Modellező paszta teljes száradása 24 óra. Így a munkálatok két rövidebb időtartamot vesznek igénybe. Az alkotási idő 1-1 óra plusz az említett száradási idő.



Mutassátok meg ti is Pentart Dekor csoportunkban gyors és egyszerű ötleteiteket az ünnepekre. Kellemes alkotást és izgalmakban gazdag ünnepre hangolódást kívánunk nektek!



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...