2020. január 6., hétfő

Vintage tálca az Új puha tapintású Dekorlakkal

Az új Dekorlakkunk igazán bársonyos és puha tapintást biztosít minden felületnek. Nemcsak kellemes az érintése, hanem ultra-matt felületet is képez, akár a legfényesebbre száradó festékekkel festett tárgyakon is. Erre hoztunk most nektek egy példát, ahol a fényesre száradó Dekor zománcfestéket, és a festékbe kevert, ugyancsak fényesre száradó Pouring mediumot (akrilfesték hígítót) tettük teljesen mattá és puha tapintásúvá. Az új puha tapintású Dekorlakkal biztosra mehetünk, ha igazán matt felületet szeretnénk, amely nem mellesleg roppant kellemes érintésű is. Lássuk a szóban forgó ultra-matt, extra fényes részletekkel kombinált Vintage tálca elkészítésének módját!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Dekorlakk - puha tapintású
- Dekor zománcfesték (fekete és vintage barna)
- Pouring medium (akrilfesték hígító)
- MDF kínáló tálca (tetszőleges méretű: csigavonal mintás, téglalap alakú)
- A4-es stencil (cikkszám 29908, 21x29,7cm / Gran Bazar de L’Hotel de Ville KSG399)
- Valamint: ecsetek (széles és keskeny) és stencilecset vagy szivacsecset


Elsőként fessük le a tálcánkat a fekete színű Dekor zománcfestékkel. Amíg szárad a felület, öntsünk két pohárba a fekete és vintage barna színű Dekor zománcfestékekből (körülbelül egy-egy evőkanálnyit). Ehhez adjunk dupla annyi Pouring mediumot (akrilfesték hígítót), mint a zománcfesték.


Jól keverjük el az alapanyagokat, majd egy evőkanálnyit a fekete keverékből tegyünk át a vintage barna keverékbe, hogy meleg szürke (agyagszürke) tónust kapjunk. Ezután a kapott szürkébe és a sima fekete (zománc és akrilfesték hígítós) keverékbe tegyünk további 1-1 evőkanálnyi Pouring mediumot. A kapott hígabb és önthető festékeink lesznek a tálcánk márványos felületének kialakításához szükséges alapanyagaink.


A festett tálcánk közepére öntsünk a fekete és a szürke keverékekből. Ezután, mintha palacsintatésztát oszlatnánk egy serpenyőben, folyassuk el a festéket a tálca pereméig. A maradék szürke színből csepegtessünk a kapott márványos felületre, hogy még izgalmasabb textúrát kapjunk.


A munkához használhatunk gumikesztyűt is. A teljes száradáshoz szobahőmérsékleten legalább 24 óra szükségeltetik. Ne hajszárítózzuk az öntvényt, mert így csak a felszíne szárad meg, ami megrepedezhet és alatta híg marad a festék. Ha teljesen kiszáradt a márványos felület, a tálca szélein utófestéssel korrigálhatunk (fekete zománccal), ha az öntés kiszaladt a bordűrre.


Most jöhet a csodálatosan puha tapintású és ultra-matt Dekorlakk. Egy vékony ecsettel lakkozzuk le a bordűrözött tálca szélét. A tejfehér lakk, teljesen mattra és átlátszóra szárad majd. Használhatunk hajszárítót, de a természetes száradás a legoptimálisabb.


A képen jól látszik, hogy a fényes felület milyen szép mattá vált. Ezután már csak a tálcánk sík és márványozott felületét kell lelakkoznunk a puha tapintású Dekorlakkunkkal.


A kontraszt fokozására, stencilezzünk egy feliratot a matt felületre fekete Dekor zománcfestékkel.


A képen jól látszik a fényes-matt kontraszt, ami igazán elegáns hatást kölcsönöz a Vintage hangulatú kínáló tálcánknak. A lakkozott tálcát nyugodtan használhatjuk, hiszen könnyen takarítható (nedves szivaccsal) a felülete és nagy a kopásállósága is. Elkészítés után 48 órát várjunk a használatba vétellel, hogy teljesen kikeményedjen a festett és lakkozott tálcánk.


Reményeink szerint hamar meg fogjátok szeretni ezt az új termékünket és rengeteg szépséges bútort és egyéb használati, valamint dísztárgyat fogtok készíteni a segítségével. Munkáitokat nagy izgalommal várjuk Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...