2020. január 3., péntek

Téli falikép Jégkristály pasztával

Az új Jégkristály pasztánkat már bemutattuk nektek a Hókristály pasztával együtt. Most egy MDF tálcát varázsoltunk át télies hangulatú faliképpé. A kép elkészítéséhez segítségül hívtuk a jó öreg Hópasztát, az új árnyalatú Stencilező pasztákat is. A 3D hatás kedvéért polisztirol díszeket, valamint Kontúrozó festéket is használtunk. Lássuk, hogyan készült a hangulatos falikép!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Jégkristály paszta
- Hópaszta
- Dekupázs ragasztólakk - glitteres
- Kontúrozó festék (átlátszó)
- Matt akrilfesték (titánfehér)
- Stencilező paszták (ultramarin és türkiz)
- MDF ovális kínáló tálca
- Polisztirol dekoráció alap
- Dekupázs rizspapír - Cristina Radovan kollekció, Cosmos DFSA4389 (21x29,7cm)
- Valamint: ecsetek, festőkés, vágókés vagy olló, hajszárító és ragasztópisztoly


Fessük le az MDF tálcát fehérre a matt titánfehér akrilfestékünkkel. Ha megszáradt, a szokásos módon dekupázsoljuk a rendelkezésünkre álló képet az alapra. Az ovális széleknél körömmel jelöljük be a dekupázs rizspapírt, majd vágjuk le a fölösleget.


Ezután ragasztópisztollyal rögzítsük a felső ívnél a polisztirol dekorációs alapokat. Úgy helyezzük el a díszeket, hogy egy harmonikus ívet, felső keretet adjon a képnek. Ha kell, vágjunk egy késsel apróbb darabokat, hogy kitöltsük az üresen maradt részeket. A forró ragasztóból keveset használjunk, hogy ne legyen ideje szétolvasztani a polisztirolt.


Ha megvagyunk a szegélyezéssel, vegyük elő a lila és a türkiz tónusú Stencilező pasztáinkat. Stumpfoló (döfködő) mozdulatokkal, a színeket keverve fessük be a polisztirol díszeket.


A festést dolgozzuk össze a dekupázsolt kép széleivel, majd a Hópasztát egy festőkéssel, hordjuk fel a díszekre vakoló jelleggel. Ezután az ujjunkkal töröljük vissza a polisztirol díszekről a pasztát.


A képen láthatjátok, hogy hová került a Hópasztából, és hol lett visszatörölve belőle.


Ha megvagyunk a havas részekkel, jöhet a Jégkristály paszta. A képen láthatjátok, hogy hová tettünk ebből is a képre. Használjunk festőkést, és nyugodtan hagyjuk keveredni a Hópasztával a Jégkristály pasztát. Szép fátyolos részleteket készíthetünk e módon.


Végül tegyük 3D hatásúvá a baglyunk szemeit. A Kontúrozó festék átlátszó változatával, nyomjunk a szemeire belőle egy félgömb alakzatot. Száradás után nagyon élővé válik majd a madár tekintete.


Láthatjátok a baloldali képen, hogy mennyire élethű és élő hatása van a kiemelt szemeknek. Reméljük, hogy ti is kedvet kaptatok egy kis alkotáshoz, és műveiteket nekünk is megmutatjátok majd Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...