2020. január 20., hétfő

Transzferált dobozok az új puha tapintású Dekorlakkal

Nemrégiben mutattuk be nektek az új Dekorlakkunkat, amely igazán bársonyos, puha tapintású és ultra matt felületet képez. Hagyományos bútorfestési technikákkal és egy kis transzferálással készítettünk két vintage hangulatú dobozt Dekorfestékkel, melyeket a puha tapintású Dekorlakkal zártunk a munkafolyamatok végén. Lássuk, hogyan készültek a dobozok!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Dekorlakk - puha tapintású
- Dekorfesték lágy (fehér, tört fehér vagy vintage bézs és türkiz zöld)
- Lazúrgél (paliszander)
- Expressz transzfer oldat
- Média permetfesték - mist (barna)
- Doboz szett (lekerekített szélű, cikkszám: 5860, méret 22 x 16 x 8,5 cm)
- Valamint: csillagcsavarhúzó, ecsetek, ragasztószalag, dörzspapír, olló, vattapamacs, hajszárító és lézernyomtatóval készült koronákat ábrázoló kép.


Szedjük szét a dobozokat, csavarozzuk le a zsanérokat és a zárakat. Így könnyebben hozzáférünk festéskor, és igényesebb munkát tudunk végezni. A Lazúrgéllel fessük be a dobozok szélső oldalait, illetve a peremeket (nem kell az egész dobozt lazúrozni).


Az előlazúrozott dobozokat fessük le a fehér vagy világos árnyalatú Dekorfestékünkkel. Hajszárítóval a száradás gyorsítható. Ezután egy közepes szemcseméretű dörzspapírral csiszoljuk vissza az oldalakat és az éleket, ahol előtte lazúroztunk.


A portalanított doboztetőkre rögzítsük ragasztószalaggal a LÉZER-nyomtatott képeket. Ilyen és hasonló dekorációkat az interneten találunk (crown pattern néven). A hagyományos módon transzferáljuk a képeket. EBBEN a videónkban mindent megtudhatsz az Expressz transzfer oldat használatáról.


A vintage hatás kialakításához nemcsak a koptatás járul hozzá, hanem az egyéb „öregbítő” effektek is. Média permetfestékkel enyhén megszórva a felületet szép patinás hatást kapunk.


A zárakról és zsanérokról se feledkezzünk meg! Mossuk be egy kevés türkiz zöld színű Dekorfestékkel vagy Antikoló festékkel őket. Majd szereljük vissza őket a helyükre.


Végül az egész dobozt lakkozzuk le vékonyan a csodálatosan puha tapintású Dekorlakkal. A száradást hajszárítóval gyorsíthatjuk.


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...