2019. augusztus 17., szombat

Realisztikus tengeri csiga könnyű Modellező pasztával

A tégelyes Modellező pasztánkat (könnyű/light) már ismeritek, ám a toll vagy csőrös kiszerelésű 30 ml-es változat viszonylag új a kínálatunkban. A tollal közvetlenül rajzolhatunk a kiválasztott felületre 3D alakzatokat, így apróbb díszítésre kiválóan alkalmas ez a kiszerelés. A díszíthető natúr kerámia választékunkban számos edénykéből válogathatunk, ha festeni, dekupázsolni, vagy egyéb technikával szeretnénk díszíteni azokat. Mi most a tengeri csiga formájú, egyszer égetett fajansz edénykét vagy kaspót választottuk, hogy bemutassuk rajta a csőrös kiszerelésű modellező pasztát. A realisztikus hatás eléréséhez a színjátszó Pigmentporok egyikét is segítségül hívtuk. Lássuk, hogyan készül ez a szép dísztárgy, amelyben bármilyen apróbb tárgyat tarthatunk, de akár kisebb szobanövényt is tehetünk bele!




Szükséges anyagok és kellékek:

- Modellező paszta könnyű 30 ml
- Pigmentpor-színjátszó (barack)
- Matt akrilfestékek (kárminpiros, sárga, titánfehér, fekete)
- Öntapadó hobbiragasztó
- Lakk-spray (fényes)
- Pentart kerámia - tengeri csiga (cikkszám: 18377)
- Valamint: ecsetek, hajszárító és szivacsecset


Vegyünk ki az akrilfesték tégelyekből két rész fehéret, és egy-egy rész pirosat és sárgát. A keverék lazacrózsaszín lesz, amellyel kenjük be a kagylóedénykénk belsejét.


Ahogy haladunk kifelé a kagylóforma öblös száján, úgy adagoljunk több fehéret a lazacszínbe. Így színátmenetes ombre hatást érünk el.


A festék hamar megszárad a porózus felületen, de használhatunk hajszárítót is. Ezután a festett felületet kenjük le öntapadó hobbiragasztóval, amit hajszárítóval gyorsan megszáríthatunk. A ragasztós felület átlátszóra és tapadósra szárad. Erre szórjunk egy keveset a barackszínű pigmentporunkból.


Egy száraz ecsettel oszlassuk el a színjátszó port, amitől a felület gyöngyházas, a kagylóhéjakra emlékeztető fényt kap. A képen látható a selymes csillogás, ahogy kivittük a napra, még intenzívebben fénylett a kezelt felület.


Hogy a Pigmentpor tartósan a felületen maradjon, rögzítenünk kell!  Mi most egy aeroszolos fényes lakkot választottunk erre a célra. Egy rétegben lefújtuk a felületet, amitől a kagylóhéjak fényével megegyező, mázas hatást kaptunk.


A kagyló külső részét a modellező pasztával díszítettük. A csőrös kiszereléssel egyszerűen felrajzoltuk a felületre a a vonalakat és pöttyöket.


Száradás után a fehér akrilfestékkel lealapoztuk a felületet, hogy a „lazúrozásnál” ne szívja be egyből a porózus kerámia a festéket. A barnás szín eléréséhez egy rész piros, két rész sárga, egy rész fekete és 2 rész fehér kell.


Némi víz hozzáadásával, fessük le vele a kagyló külső részét, majd azonnal töröljük vissza egy nedves szivaccsal a festéket.


Végül egy kevés fehérrel, dörgöljük át a Modellpasztával készült díszítést és a kagyló külső peremét. Legvégül pedig lakkozzuk a felületet.


Reméljük kedvet kaptatok a 3D díszítéshez, és ti is kipróbáljátok a modellező pasztánkat. Pentart Dekor csoportunkban szívesen várjuk az alkotásaitokat!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...