2019. augusztus 21., szerda

Hűtőmágnesek Média tintákkal

A gyorsan száradó, színes alkoholos Média tinták számos hobbiterületen alkalmazhatóak. Többnyire a scrapbook és a mixed media technika használja e ragyogó színekben pompázó folyadékot. Mi most színes, mandalákra emlékeztető hűtőmágneseket készítettünk a média tinták segítségével. 43 csodásan telt és tüzes színből, és öt metál színű árnyalatból választhattok, melyeket a Média tinta hígító segítségével tehettek világosabbá, lágyabbá. Tartsatok velünk, és nézzétek meg a hűtőmágnesek egyszerű elkészítési módját!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Média tinták (elegendő három szín, mint pl.: citrom, mályvarózsa és kék, de használhatunk többféle árnyalatot is)
- Média tinta hígító
- Levegőn száradó gyurma (fehér)
- Matt lakk - vízbázisú
- Mágnesfesték vagy fekete akrilfesték
- Kontúrozó festék (átlátszó)
- Valamint: öntapadós mágnesszalag, kerek kiszúró formák, festőkések, nyújtófa, mintázófa, kerek mintájú guminyomda és ecsetek


Nyújtsuk ki a levegőn száradó gyurmánkat 3-4 mm vastagságúra. Ezután kerek kiszúróval (használhatunk pogácsa szaggatót is), formázzuk meg az alapokat. A körkörös mandalaszerű mintát a mintázófák és festőkések végeivel nyomkodjuk a gyurmába.


Miközben a széleket mintázzuk, bármilyen kerek guminyomdával készítsük el a mandalánk közepét. Mi fogaskerék mintájú nyomdákat használtunk, de bármilyen más, kerek motívum megfelel e célnak. Ha készen vagyunk a hűtőmágnes alapokkal, hagyjuk megszáradni azokat.


Matt lakkal (vízbázisú) kenjük át az alapokat, hogy a tintát ne szívja be azonnal a levegőn száradó gyurma, és legyen időnk az ecsetünkkel összefolyatni a színeket. Ezután csepegtessük a kiválasztott árnyalatokat az alapra, és ahogy írtuk, ecsettel dolgozzuk össze a színeket.


A média tinták gyorsan megszáradnak, ahogy az alkoholtartalmuk elpárolog. Ezután a kontúrozó festékünkkel (átlátszó), készítsünk pettyeket további dekorációnak. Így vízcseppekre emlékeztető hatást keltünk, ami még inkább kiemeli az élénk színeket.


Amikor megszáradt a kontúrozó festék is, fordítsuk meg a mandaláinkat, és fessük le őket mágnesfestékkel vagy fekete akrilfestékkel. Majd ha megszáradt, akkor ragasszuk fel az öntapadós mágnesszalagokat. A megkettőzött mágnesességgel még erősebb tartást érhetünk el.


Ha ti is használtátok már a média tintáinkat, akkor ne habozzatok megmutatni nekünk is a velük készült alkotásaitokat Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...