2018. október 3., szerda

Madárház vagy madáretető Dekor Zománcfestékekkel

Könnyen és egyszerűen dekorálhatjuk a madáretetőinket vagy madárházainkat Dekor Zománcfestékekkel. Korábban már bemutattuk nektek, hogy hogyan koptatható a zománcfestékünk. ITT megnézhetitek a szóban forgó posztunkat. Most ugyanezzel a technikával teszünk „country” hangulatúvá egy natúrfa házikót, melyet kiakaszthatunk a kertbe, vagy a teraszunkra a kismadarak számára. Lássuk, hogyan készül a régies hatású madárlak.





Szükséges anyagok és kellékek:

- Dekor Zománcfestékek (barna, bordó, vintage barna és elefántcsont színű)
Természetesen kétféle színből is megoldhatjuk a festést, ha különféle árnyalatokat keverünk ki a kiválasztott sötét és világos színből.
- Pentart madáretető ház (4 részes, cikkszám: 5875)
- Befejező viasz (barna)
- Valamint: ecsetek, festőkés vagy spakli, háztartási gyertya, szivacs, kartondarab és hajszárító



Elsőként a házikó tetejét fessük le a bordó és a barna zománcfestékkel vegyesen. Az alapozó festéstől most eltekintünk, mert két rétegben fogunk festeni a zománcfestékeinkkel.



Ha elkészültünk a tető festésével, akkor egy háztartási gyertyával dörzsöljük be a megszáradt festéket a tető széleinél és ott, ahol szeretnénk, hogy kopott legyen. Ezután fessük le a házikó oldalait (vintage barna) és a sötétbarna festék keverékével. Lehet nyugodtan foltos a festés, nem kell homogén tónust kikevernünk. Hajszárítóval, langyos vagy hideg levegővel gyorsíthatjuk a festék száradását!



Ha kész az első réteg festése, akkor térjünk vissza a tetőrészhez. Fessük le a viasszal kezelt felületet a bordó és vintage barna festék keverékével, ugyancsak foltosan. Száradás után egy spaklival vagy festőkéssel simítsuk át a felületet. Ahol viasz van a felső réteg alatt, ott a festék leválik.



Ha kész vagyunk a tető koptatásával, akkor némi barna Befejező viasszal antikoljuk a felületet. Ettől egy plusz tónust kap a tető és a vizet is tökéletesen lepergeti a viaszos zománcfelület.



Most, hogy elkészült a tető, visszatérhetünk a házikó oldalainak koptatásához és festéséhez. Az eljárás ugyanaz, mint ahogyan a tetőnél is készült. A viaszolás után fessük le a házikót az elefántcsontszínű Dekor Zománcfestékkel.



Száradás után kaparjuk meg a felületet. A viaszos részeknél előtűnik a sötétebb alapszínünk.



Végül csíkozzuk a házikó oldalait egy kartondarabbal, amelynek az élét befestékezzük a sötétebb színű festékkel. Az élén festékes kartont nyomdaként használjuk. A lenyomatai deszkafalra emlékeztető hatást eredményeznek. Ezután már csak egy kis barna színű Befejező viasz kell, hogy a régies hangulatot fokozzuk.



Reméljük ti is kipróbáljátok ezt a technikát, és megmutatjátok nekünk Pentart Dekor csoportunkban az elkészült remekműveiteket. Kellemes és izgalmas alkotást kívánunk nektek!



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...