2018. október 27., szombat

Képkeret színjátszó pigmentporral, bársonyporral és fényes lakkal

Most egy olyan képkeretet készítettünk, amelyen egyszerre mutatjuk meg nektek a fényes és bársonyosan matt, illetve színjátszó hatásokat. Mindehhez kétféle effektport használtunk, és az új oldószeres lakkjaink egyikét. Érdekes fényhatású és izgalmas felületű dekorációkat készíthetünk, ha kombináljuk ezeket a különböző alapanyagokat. Lássuk hogyan készült a képkeret díszítése!




Szükséges anyagok és kellékek:

- Pigmentpor-színjátszó (barack)
- Bársonypor (bézs)
- Színtelen fényes lakk oldószeres
- Gélpaszta sűrű fényes-átlátszó
- Dekorfesték lágy (vintage bézs)
- Az oldószeres ecset tisztításához: Oldószer-terpentines
- Bármilyen széles képkeret, vagy MDF képkeretek
- Stamperia stencil : Lace and side, StencilG/KSG305
- Valamint: ecsetek, festőkés és műanyag edények



Fessük le a keretet lágy dekorfestékkel (vintage bézs), majd egy edénybe öntsünk egy kevés oldószeres fényes lakkot és szórjunk bele egy késhegynyi színjátszó pigmentport (barack színű).



Keverjük jól össze a lakkot a pigment porral, és fessük be vele a bézs színű keretünket. A színjátszó, pigment poros lakk fényesre szárad, és a fényhatástól függően csillan be a barackos szín a bézs alapon. Az új fényes lakkunk gyorsan szárad, de hajszárítóval gyorsítható a folyamat. Az oldószeres lakkot terpentinnel tisztíthatjuk, vagy háztartási hígítóval. Ezután töröljük szárazra, és mossuk ki szappannal, meleg vízben.



A teljesen száraz színjátszósan csillogó keretünkre tetszés szerint helyezzük el a kiválasztott stencilt. Majd Gélpasztával egyenletes rétegben kenjük le a mintát, és óvatosan emeljük le a stencilt a felületről. A maradék anyagot a festőkéssel szedjük le a sablonról, és tegyük vissza a tégelyébe. A stencilt langyos vízben tisztítsuk meg, hogy máskor is használhassuk majd.



Ezután a még nedves gélpasztás mintákba szórjuk a Bársonyport (bézs). Vegyük le a flakon csőrét, és a port szórjuk egy edénybe, majd onnan kézzel a mintára. Kicsit nyomkodjuk bele a Bársonyport a gélbe, és hagyjuk legalább 2 órán át száradni.



Végül seperjük le a felesleges Bársonyport a mintánkról, és a maradék port, egy kis papírtölcsér segítségével szórjuk vissza a flakonba. Ezzel el is készültünk a csillogó, színjátszó és bársonyos 3D mintázatú képkeretünkkel.



Próbáljátok ki ti is az effekt poraink egyikét, és az új lakkjainkat. Alkotásaitokat a Pentart Dekor csoportunkban megmutathatjátok nekünk és másoknak is. Izgalmas és örömteli alkotást kívánunk nektek!



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...