2018. október 20., szombat

Félelmetes edénykék Halloweenra

A gyerekek már bizonyára nagyon várják a Halloweent. Erre az alkalomra készítettünk most mi is néhány „tökfejet” műanyag tejfölös vödrökből. Az edénykék elkészítéséhez csak egy óra szükséges, és a festésükben a gyerekek is segíthetnek. A félelmetesen mókás ibrikekbe tehetünk őszi dekorációt, édességet, ledes mécsest, vagy akár műszőrből készíthetünk nekik hajat. Az ünnep leköszöntével az újrahasznosult műanyag edényekbe tehetjük a gyerekek színes ceruzáit és filctollait, így remek asztali kiegészítőkké válhatnak a későbbiekben. Nézzük meg, hogy hogyan készülnek a vicces arcú tároló edénykék!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Dekormetál matt festék (csokoládé, arany és bronz)
- Befejező viasz (barna)
- Szükség esetén Alapozó paszta (fekete)
- Valamint: műanyag tejfölös vödrök, indigópapír, ceruza, filctoll, dörzspapír, kisolló vagy vágókés és színes papírok



Először vágjuk le a vödrök peremét. Segítségül néhány Halloween arcot is mutatunk nektek, melyek alapján fel tudjátok rajzolni őket az edényekre. Ha szabadkézzel nem megy, akkor a képet nagyítsátok megfelelő méretűre, nyomtassátok ki és egy indigó segítségével rajzoljátok fel az edények oldalára.



Az indigóval felrajzolt minta körvonalát, ha szükségét érzitek, egy filctollal meg lehet erősíteni. Ezután jöhet a vágás.



Egy kisebb ollóval könnyen kivágható a minta. A gyakorlottabb alkotók használhatnak vágókést is. Miután elkészültek a kivágások, smirglizzük meg a felületet, hogy érdes legyen a felszínük. A festéskor ez az egyenetlen felszín adja majd a rémisztő fejecskék ragyás arcát.



A Dekormetál matt festék alá nem szükséges műanyag felületen alapozni, ám hogy kevesebb metálfesték fogyjon, érdemes átszaladni festés előtt Alapozó pasztával a felületen. Ha nem alapozunk, akkor legalább két réteg Dekormetál matt festék szükséges, hogy elfedje a tejfölös vödrök eredeti mintázatát, feliratait. A festésben segíthetnek a gyerekek is.



A kivágott műanyag maradékát és a levágott tejfölös vödör peremét, illetve a nem szükséges egyéb műanyag hulladékot a szelektív gyűjtőkben helyezzük el!



A festés után jöhet a viaszolás, ezzel emeljük ki a szemek, orr és száj körüli részeket. A fémes csillogású ragyás „tökarcok” máris kezdenek életre kelni. A maradék viaszt töröljük le, és már csak egy lépés kell ahhoz, hogy elkészüljünk.



Színes papírokból vágjunk ki egy darabot, amely belefér a tejfölös vödör belsejébe. Ragasztószalaggal rögzítsük, és már készen is vagyunk!



Reméljük, hogy kedvet kaptatok ti is rémisztő edénykéket készíteni. Ha igen, akkor szívesen vesszük, ha Dekor csoportunkban megmutatjátok a saját Halloween dekorációitokat. Félelmetesen jó alkotást kívánunk nektek! :)



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...