2018. október 10., szerda

Dekorfóliával díszített kép

A fémes csillogású lapokkal látványos dekorációkat készíthetünk. Nyolcféle színből választhatunk, melyek között megtaláljuk az arany, ezüst, bronz, metálpiros, metálmagenta, metálbordó, metálzöld és metálkék árnyalatokat. A Dekorfóliát Pentart 3D ragasztó pasztával alkalmazva, különleges fémes díszítéseket készíthetünk bármilyen felületre. A fóliákkal díszített felületet vízbázisú lakkal tehetjük időtállóvá. Mi most egy faliképet díszítettünk a metálbordó árnyalatú Dekorfóliával, amelyet Dekorfestékkel és Dekormetál matt festékkel egészítettünk ki. Lássuk hogyan stencilezhetünk a fémes fóliákkal egyszerűen!




Szükséges anyagok és kellékek:

- Dekorfóliák - metál (metálbordó, 1 csomag)
- 3D ragasztó paszta
- Dekorfesték lágy (country lila és mandarin)
- Dekormetál matt festék (rózsaarany)
- Dekorlakk (matt)
- Stamperia stencil: KSG402
- Valamint: ecsetek, stencil ecset, spatula, szivacs, ragasztószalag vagy ragasztóspray, dörzspapír, használt vagy régi képkeret és bele illő falap vagy vastagabb kartonlemez



Fessük le a képkeretbe passzoló falapunkat a Dekorfestékkel (country lila), száradás után egy dörzspapírral csiszoljuk meg a felületet (néhol kilátszódhat a falap eredeti színe).



Ezután a Dekorlakkal kenjük át a felületet. Ha megszáradt, mossuk be egy szivaccsal a mandarin színű Dekorfestékkel. Azért tettünk a két festékréteg közé lakkot, hogy a különböző tónusú festékek ne mosódjanak, keveredjenek össze.



Ezután rögzítsük a stencilünket a festett falapon (ragasztószalag vagy ragasztó spray) és stumpfoló (döfködő) mozdulatokkal vigyük fel a 3D ragasztó pasztát. A pasztát 3D stencilbe is kenhetjük egy festőkés segítségével. Így különleges dombornyomásos hatást érhetünk el vele. Ám most nem ez volt a cél, hanem az, hogy rücskös felületet képezzen a ragasztó, amely majd a fóliával kopottas és régies hatást fog eredményezni. A ragasztót hagyjuk megszáradni átlátszóra, amely tapadós marad száradás után is.



Ezután nincs más dolgunk, mint a fóliát ráhelyezni a ragasztós mintára és ujjal vagy spatula segítségével „belesimogatni” a ragasztóba. A fólia eredeti színe mindig a kezünk felé essen és a mattabb oldalával fektessük a ragacsos alapba. A képen látható, hogy ahol a ragasztóval érintkezett a fólia, onnan a metálos filmréteg átkerült a díszítendő felületre. Ebben az esetben nem kezeltük a fóliás részt lakkal, mivel a falikép díszített felülete nem fog érintkezni semmivel, így indokolatlan a lakkozás.



Végül nincs más dolgunk, mint lefesteni a használt keretünket, mely feketére volt festve korábban.
Az új Dekormetál matt rózsaarany árnyalatát választottuk, amely színben passzol a képhez.



Reméljük kedvet éreztek egy kis fóliázáshoz és ti is kipróbáljátok a nyolcféle árnyalatú Dekorfóliák egyikét. Ne habozzatok és alkotásaitokat Dekor csoportunkban is mutassátok meg nekünk!



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...