2016. december 10., szombat

Hóember poharak másképp

Lássuk be, a hóembereket akkor is nagyon szeretjük, amikor éppen hó hiányában mi magunk nem tudunk igazit készíteni. Helyette azonban becsempészhetjük őket az otthonunkba és még az elolvadásuktól sem kell félnünk. Jöjjön egy rendkívül kedves mécsestartó, amit egy szép talpaspohárból alakítunk ki.


Szükséges anyagok és eszközök:

- Üvegpoharak
- Szatináló üvegfesték (fehér és bronz)
- Üveg és porcelánfesték vízbázisú (fekete)
- Expressz ragasztó
- Flokkolt dekorgumi (piros, fehér és zöld)
- Kontúrozó festék (fekete)
- Lapos ecset
- Szivacsecset
- Formalyukasztó (hópehely)
- Olló
- Ceruza



Alapos zsírtalanítás után szivacsecsettel tamponáló mozdulatokkal vigyük fel a fehér szatináló üvegfestéket a poharak öblös részeinek a külső oldalára. Kevés festékkel dolgozzunk, mert így tudjuk elérni ezt a jeges hatást.


Várjunk 30-40 percet, ez idő alatt az üvegfesték megszárad annyira, hogy tovább dolgozhatunk. Kezdjük el megrajzolni a vidám arcot: először készítsük el az arcpírt, bronz színű szatináló festék és szivacsecset segítségével. Majd kontúrozó használatával alakítsuk ki a száját, majd a szemeket és a pici szemöldököket.



A poharak szárait és talpait fessük le a fekete üvegfestékkel.


Most készítsük el a hozzá tartozó dekorációt: Rajzoljunk a zöld dekorgumi hátoldalára levélmintákat, majd kisollóval vágjuk ki ezeket. Készítsük el a hópelyheket is, formalyukasztóval vágjuk ki a fehér dekorgumiból. Díszítéshez használjunk pici pöttyöket, melyeket a piros dekorgumiból lyukasszunk ki.


A levelekre ragasszuk fel a hópelyheket és mellé pár piros pöttyöt. Ezeket ragasszuk fel a poharakra.


Teamécsessel hangulatos kiegészítője lehet a megterített asztalunknak.
 


Ötlet, fotó és kivitelezés: Czippel Judit - Czippel Art

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...