2016. november 3., csütörtök

Szappanadagoló patina hatású ünnepi díszben

A fürdőszobánk kiegészítői is megérdemelnek egy kis díszítést. Öltöztessük patina hatású ünnepi díszbe sűrű gélpaszta és dekorfestékek segítségével szappanadagolónkat.




Szükséges anyagok és eszközök:

- Alapozó paszta (gesso)
- Sűrű gélpaszta - matt (Heavy Body gél)
- Dekor Paint Soft (fehér és türkizkék)
- Dekorlakk (matt)
- Antikoló paszta (umbra)
- Színes metáltürkiz viaszpaszta
- Festőkés
- Áthelyezhető ragasztó spray
- Lapos ecset, sörte-ecset
- 3D stencil
- Szappanadagoló fekete tetős
- Maszkoló szalag
- Szivacsdarabka


Az üveg felületeknél mindig az alapos zsírtalanítással kezdünk, hogy a felületre szépen tapadjanak a felvitt anyagok. Ablaktisztító folyadékkal töröljük át a szappanadagoló teljes felületét, mindkét oldalán. A stencilt fújjuk le az áthelyező ragasztó spray-vel, így biztosítjuk a rögzítését.


Helyezzük fel a stencilt és igazítsuk be, hogy a minta középre essen. Ragasszuk ki maszkoló szalaggal azt a részt a stencilen, amit nem használunk. Töltsük ki a stencilt a sűrű matt gélpasztával.


Óvatosan emeljük le a stencilt és hagyjuk megszáradni, ami 2-3 óra is lehet a felvitt paszta vastagságától függően. Ha megszáradt az egyik oldalán a paszta, készítsük el mintánkat a másik oldalán is.


Ha mindkét oldalon megszáradt a matt paszta, ecsettel vigyük fel az alapozó pasztát és egy szivacsdarabka segítségével oszlassuk el. Így egy kicsit strukturáltabb felületet kapunk. Várjuk meg a száradást és ismételjük meg a másik oldalán is.


Ha az alapozó paszta is megszáradt mindkét oldalon, fessük le fehér Dekor Paint Soft festékkel.


Ha a fehér dekorfesték megszáradt, akkor a szárazecset technikával fessük meg a felületet. A sörte ecsetünkre vegyünk fel egy nagyon kevés festéket a türkiz színű Dekor Paint Soft-ból. Itassuk le és a majdnem száraz ecsettel fessük meg a szappanadagolónk mindkét oldalát.


Az umbra antikoló pasztával emeljük ki az adagoló széleit és a 3D mintát, ehhez használjunk egy szivacsdarabkát.


A szappanadagoló tetejét kenjük át a türkiz színű metál viaszpasztával, majd az umbra antikoló pasztával is, hogy harmonizáljon az üvegre felvitt minta színeivel.


Végül kenjük le az egész felületet és az adagoló tetejét matt dekorlakkal.


Az eredmény egy patina hatású szappanadagoló, ami nagyon szép kiegészítője lehet a fürdőszobánknak.




Ötlet, fotó és kivitelezés: Czippel Judit - Czippel Art

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...