2020. május 27., szerda

Vintage tároló cipősdobozból puha tapintású Dekorlakkal

A puha tapintású Dekorlakkal igazán bársonyos, kellemes felületeket képezhetünk úgy, hogy a lakkozás észrevétlen marad. Különösen a Dekorfestékek, krétás és matt megjelenését fokozza a használata, ugyanakkor ellenálló és tartós felületet képez. Most egy cipősdobozt alakítottunk át egy remek tároló dobozzá, melyben apróbb tárgyakat, vagy akár a kreatív festőszereinket is tárolhatjuk. Az újrahasznosuló kartondoboz tetejét rusztikus vintage textillel vontuk be, és egy kevés metál akrilfestékkel stencileztünk feliratot a doboz oldalaira. Lássuk, hogyan készült az egyszerű cipősdobozból stílusos vintage tároló!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Dekorlakk puha tapintású
- Dekorfesték lágy (indigókék)
- Matt akrilfesték (fehér)
- Metál akrilfesték (bronz)
- Áthelyezhető ragasztó spray
- Bármilyen feliratos stencil
- Fém fogantyú (bronz, cikkszám: 27507)
- Valamint: ecsetek, stencil ecset, ragasztópisztoly, olló, vintage drapéria vagy mintás bútorszövet, filctoll és vonalzó.


Az egyszerű cipősdobozunk tetejére választott drapéria vagy bútorszövet színéhez igazítsuk a Dekorfestékünk tónusát. Ebben az esetben a domináns kék színhez kerestünk megfelelő festéket.


Mérjük le a dobozfedél peremét és hagyjunk rá plusz 1 cm-t. Tegyük a tetőt a textilre, majd egy filctollal és vonalzóval rajzoljuk körbe a ráhagyást. Ezután vágjuk ki ollóval a szükséges méretű kelmét.


A ragasztó spray-vel fújjuk le a textil hátulját és a doboztetőt, majd fektessük a tetőt a ragasztós anyagra és simítsuk rá.


A doboz pereméhez ragasztópisztollyal rögzítsük a textilt. A sarkoknál, vágjuk be az anyagot és az egyik csücsköt hajtsuk a doboz oldalára. A másikat vágjuk le, hajtsuk be, és ragasszuk a már rögzített, behajtott csücsökre.


Ezt követően a ráhagyásokat ragasszuk a doboz belső pereméhez. Ízlés és szükség szerint a dobozbelsőt is festhetjük a későbbiekben.


„Alapozásként” fedjük el a dobozon található színes nyomatot matt fehér akrilfestékkel. Ha megszáradt, fessük le a kiválasztott Dekorfestékünkkel.


Ha megszáradt a festés, stencilezzük a kiválasztott sablonunkkal a szöveges dekorációt. Metál akrilfestéket használtunk erre a célra, és ezzel a bronz tónussal kentük le a fém fogantyúkat is, melyek majd a doboz oldalára kerülnek.


Végül lakkozzuk le a dobozunk alsó, festett részét a puha tapintású Dekorlakkal. Ezután már csak a fém fogantyúkat kell rögzíteni a ragasztópisztollyal, és készen is vagyunk.


Ha ti is szoktatok újrahasznosítani olyan tárgyakat, amelyek amúgy a kukába kerülnének, mutassátok meg nekünk is Pentart Dekor csoportunkban őket!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...