2020. május 14., csütörtök

Patinás üveg az újrahasznosítás jegyében


A Pentart és a Gaštanko Decoupage & hobbyart szlovák webáruház közös játékot szervezett "Titkos ládika" néven. A játék lényege, hogy a megadott anyagok mindegyikének felhasználásával kellett az pályázóknak készíteni valamit. Játékon kívül részt vett a Penta egyik alkotója, Kalmár Tímea is. Nézzük mit alkotott Timi és ha tetszett, készítsétek el ti is a lépések alapján és osszátok meg Pentart Dekor csoportunkban!



 Szükséges anyagok és kellékek:
A megadott anyagok amit fel kellett használni az alkotáshoz:
- BONDING ALAPOZÓ, ALAPOZÓ PASZTA (fekete), 3D GOLYÓK, ANTIKOLÓ FESTÉK (patinazöld), ANTIKOLÓFESTÉK ELTÁVOLÍTÓ, ANTIKOLÓ PASZTA (antikarany), FÉM DÍSZÍTŐELEM (2db leveles ág)

Ezekre volt még szükség:
- üvegpalack
- lágy szilikon öntőforma
- gyurma
- heavy body gél (fényes)
- matt lakk

Mindjárt itt az elején el szeretném mondani, hogy igyekeztem a kapott anyagok felhasználására szorítkozni. Tudatosan nem akartam még több alapanyagot felhasználni, ezért csak a legszükségesebbekkel egészítettem ki, ami a lakk és a ragasztók voltak. Persze kellett valami minta, így egészült ki a gyurma-motívumokkal és a képpel a dekoráció.

Az első lépés az üvegfelület alapozása tapadóhíddal. Száradás után egy megfelelő méretben  kinyomtatott kép felragasztása matt dekupázs ragasztólakkal.


Száradás és a papír széleinek elcsiszolása után a kép hátterének továbbfestése a fehér tapadóhíd, a fekete alapozópaszta és a patinazöld antikoló festék felhasználásával.


Gyurmával motívumok készítése, majd fényes heavy body géllel felragasztása a felületre.


A következő mozzanat, fekete alapozó pasztával lekenni, majd száradás után matt lakkal zárni a felületet. 

 A fekete alapozópasztába kevert 3D golyókkal készült az üveg nyakának díszítése.


Az antikoló festéket egy puha rongyra öntött eltávolító folyadékkal a kívánt mértékben lehet visszatörölni.


 A fém levelek is átestek az antikolás folyamatán, majd az antikoló pasztával való átsimogatással, a domború részek kiemelésével alakítható ki a végleges állapot..









Ötlet, kivitelezés és fotó: Kalmár Tímea - DecoMűhely

5 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...