2020. március 20., péntek

Húsvéti tojás metál repedő pasztával és könnyű modellező pasztával

Már jól ismeritek a könnyű Modellező pasztánkat, melyet nagyobb kiszerelésben (150 ml), tégelyben lehet megvásárolni. A paszta sokoldalú felhasználásához egy kisebb, 30 ml-es változatot is forgalomba hoztuk. A kézre álló, hosszúkás flakon csőrrel rendelkezik, amelyből könnyen adagolható a Modellező paszta. Elsősorban finomabb 3D díszítésekhez ajánljuk, mellyel vékony vonalakat, kisebb-nagyobb pontokat tudtok készíteni. Egy olyan, a húsvétot megidéző mintadarabon mutatjuk be nektek az új kiszerelésű pasztát, amely a leírtakban szereplő finomabb díszítéseket mutatja be. A polisztirol tojások könnyű Modellező pasztával és Metál repedő pasztával készültek.


Szükséges anyagok és kellékek:

- Modellező paszta könnyű (30 ml csőrös változat)
- Metál repedő paszta (óarany)
- Univerzális repesztő alapozó
- Dekormetál matt festék (csokoládé)
- Matt akrilfesték (fekete)
- Alapozó paszta (fehér és csiszolható)
- Befejező viasz (barna)
- Polisztirol tojások (7cm vagy 10cm nagyságú)
- Milton kapocs (bronz), kerek 20x19mm, 2db/cikkszám: 27520
- Valamint: ecsetek, szivacs ecset, csiszolóvászon, hajszárító, nyelvlap és hurkapálca


Csiszoljuk le, sorjázzuk a polisztiroltojásokat, majd alapozzuk az Alapozó pasztával őket. A tojásokba szúrjunk hurkapálcát, így könnyebb megfogni őket.


Száradás után csiszoljuk ismét az alapozott tojásokat, hogy sima felületet kapjunk. Ezután egy nyelvlap segítségével, és egy ceruzával rajzoljuk fel a tojások felső harmadába a félköríves motívumokat. A felrajzolás segít abban, hogy majd a Modellező pasztával szabályos félköríveket tudjunk rajzolni a tojásokra.


A csőrös kiszerelésű Modellező pasztát használjuk úgy, mint egy írótollat. Egyszerűen, lágyan nyomjuk meg a flakon oldalát és rajzoljuk fel a tojásokra a félköríves mintát. Ezután tetszés szerint díszítsük tovább a fennmaradó részt.


Miután megszáradt a 3D minta, fessük le a tojásokat fekete matt akrilfestékkel.


Ha az akrilfesték is megszáradt, antikoljuk a fekete tojásokat csokoládé színű Dekormetál matt festékkel.


Az Univerzális alapozóval kenjük le azt a részt, amelyet szabadon hagytunk, nem díszítettünk 3D mintákkal. Hagyjuk magától megszáradni az alapozót, amely átlátszóra és fényesre szárad. Ezután a Metál repedő pasztával (óarany) kenjük le a tojásokat közepes rétegvastagságban. A keletkező repedések nagysága és mintája függ a rétegvastagságtól és az ecset nyomainak alakjától.


A Metál repedő pasztát felkenés után közvetlenül, még nedves állapotában hajszárítózzuk. Így keletkeznek a hő hatására a repedések. Ezután antikoljuk a díszes tojásokat barna színű Befejező viasszal.


Végül a Milton kapcsokat nyomjuk bele a tojások végébe. Ezzel el is készült a rusztikus küllemű húsvéti tojásunk.


Reméljük ti is megmutatjátok nekünk az új kiszerelésű, könnyű Modellező pasztával készült alkotásaitokat. Pentart Dekor csoportunkban szeretettel várjuk a műveiteket!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...