2018. július 18., szerda

Régies trópusi hangulatú tálca Dekor Zománccal

A Dekor Zománcfesték sokoldalúan felhasználható a „homedeco” területén, valamint a hobbidísztárgyak készítésekor egyaránt. Jól fed, fényesre szárad, és teljesen cseppálló réteget képez a felületen. Egy préselt fatálcát festettünk be vele, amit dekupázs technikával egészítettünk ki.
A Dekor Zománccal festett fatárgyak takarítása roppant egyszerű. A fényes, mázszerű festékrétegen eleve nem tud megtapadni a szennyeződés, így egy nedves ruhával könnyen eltávolítható még a kávéfolt is. Lássuk hogyan készült a trópusi hangulatú, flamingókkal díszített tálca.





Szükséges anyagok és kellékek:

- Dekor Zománcfesték (elefántcsont és piros színű)
- Dekupázs ragasztólakk - matt
- Dekupázs rizspapír A4-es (Stamperia, DFSA4 sorozat)
- Kínáló tálca, MDF kagyló mintás, 22x30cm ovális alakú (32857)
- Valamint: ecsetek, olló és hajszárító



Helyezzük a még festetlen tálcára a rizspapírunkat. A ujjunk hegyével és a körmünkkel simítsuk körbe a tálca belső élén a papírt, hogy megkapjuk a pontos méretét. Ezután egy ollóval vágjuk ki a dekupázs rizspapírt a megfelelő alakúra.



A natúr tálcánkat alapozzuk le az elefántcsont színű Dekor Zománcfestékkel. Ezután a piros zománcfestékkel keverjünk ki egy kis adagot és döfködő (stumpfoló) mozdulatokkal, a tálca széleit színezzük be rózsaszínre. Úgy dolgozzunk, hogy a kagylóminták legyenek a legsötétebb árnyalatú pinkek, míg az ívek felé elhalványodó legyen az árnyalat.



Ha megvagyunk a színátmenetes festéssel, fessük le a tálca belsejét újból az elefántcsontszínű zománccal. A munkamenetek felgyorsítása érdekében, használjunk hajszárítót.



Utoljára még egy réteg kikevert rózsaszínnel fussunk át a peremen és a belső ív mellett. Ne felejtsük el lefesteni a tálca oldalát és alját sem. A tálca festése ezzel elkészült, mely tökéletes alapja a további munkának.



A további dekorálást csak akkor folytassuk, ha kellőképpen megszáradt a zománcréteg. Fessük be a tálca belsejét a Dekupázs ragasztólakkal (matt), helyezzük rá a rizspapírt, simítsuk rá a felületre, és a papírt is kenjük le a ragasztólakkal. Szárítsuk meg az első réteg ragasztólakkot, majd még egyszer kenjük le a felületet vele. Ezzel el is készült a tálcánk, amit hétköznapi használatra vagy dísztárgyként is alkalmazhatunk.
A Dekor Zománccal festett MDF tálcát nedves törlőkendővel és tisztítószerekkel tökéletesen takaríthatjuk. Folyó víz alá huzamosabb ideig ne tegyük a dekupázs technika miatt, és mosogatógépben sem ajánlatos a tisztítás.



Reméljük kedvet kaptatok ti is, egy trópusi tálca elkészítéséhez a Dekor Zománcfestékekkel. Flamingómintás szalvétát, vagy dekupázs papírt találhattok a hobbiboltokban, hiszen az idei nyár egyik slágere a flamingó.



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...