2018. július 24., kedd

Kulcstartó szekrényke fadobozból

Könnyen készíthetünk fadobozból előszobafalra akasztható kulcstartó szekrénykét. Nem kell hozzá más, mint egy kezeletlen natúrfa ládikó, amelyet hobbiboltokban beszerezhetünk. A lakberendezési kiegészítőt kedvünk szerint dekorálhatjuk, a variációs lehetőségek végtelenek. Mi most a kétféle és merőben különböző homdeco bútorfestékünket hívtuk segítségül. A szekrényke alapszínét a Dekor Paint Soft festék adta, mely alapvetően egy matt festék, míg a stencilezett mintát a fényesre száradó Dekor Zománcfestékkel készítettük. Lássuk, hogyan készül a kontrasztos fali tároló!

Szükséges anyagok és kellékek:

- Dekor Paint Soft (Dekorfesték lágy - kekizöld)
- Dekor Zománcfesték (cappuccino, elefántcsont, barna)
- Lazúrgél (gesztenye)
- Dekorlakk matt
- Pentart könyvformájú fadoboz 24x19x9cm/cikkszám: 27579
- Pentart natúrfa bútorgomb
- Stamperia stencil: Stencil G 21x29,7cm KSG312 cikkszám: 22022
- Valamint: ecsetek, csiszolóvászon, képakasztó, L alakú akasztó (3db), ragasztószalag, stencilecset, csillagcsavarhúzó és lyukasztóár vagy hegyes késElsőként fessük le az egész dobozt a gesztenyeszínű Lazúrgéllel. Ha megszáradt, maszkoljuk ki a doboz éleit ragasztószalaggal.Ezután fessük le a doboz külsejét Dekorfestékkel (kekizöld). Hagyjunk néhány foltot, ahol kilátszik a lazúrozott fa. Száradás után csiszoljuk meg a felületet és zárjuk Dekorlakkal (matt).Helyezzük a stencilt a fadobozra, és a cappuccino színű Dekor Zománccal vigyük fel az első réteg festéket egy stencilecset segítségével. Majd rögtön jöhet a barna színű zománc is, melyet ugyancsak stumpfoló mozdulatokkal, foltokban fessünk fel.Hogy a stencilmintánk egy kicsit kiugorjon a síkból, 3D hatású legyen, helyezzük vissza a stencilt a felületre, de egy kicsit toljuk arrébb. Majd az elefántcsontszínű zománccal fessük át a mintát.
A képen láthatjátok, hogy a matt felületen (Dekorfesték) milyen szépen csillog a Dekor Zománcfesték.Végül fessük le a fa bútorgombot is, és az árral vagy hegyes késsel a doboz belső oldalán ejtsünk egy lyukat. Ebbe csavarozzuk be, csillagcsavarhúzóval a csavart, majd a doboztető külső oldalán, tekerjük rá a fagombot. Ezután már csak az L alakú kampókat és a képakasztót kell felszerelnünk, és készen is vagyunk az egyedi lakberendezési kiegészítőnkkel.Reméljük ti is kedvet kaptatok fadobozból kulcstartó szekrénykét készíteni. Alkotásaitokat mutassátok meg nekünk is Dekor csoportunkban!Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...