2018. július 24., kedd

Kulcstartó szekrényke fadobozból

Könnyen készíthetünk fadobozból előszobafalra akasztható kulcstartó szekrénykét. Nem kell hozzá más, mint egy kezeletlen natúrfa ládikó, amelyet hobbiboltokban beszerezhetünk. A lakberendezési kiegészítőt kedvünk szerint dekorálhatjuk, a variációs lehetőségek végtelenek. Mi most a kétféle és merőben különböző homdeco bútorfestékünket hívtuk segítségül. A szekrényke alapszínét a Dekor Paint Soft festék adta, mely alapvetően egy matt festék, míg a stencilezett mintát a fényesre száradó Dekor Zománcfestékkel készítettük. Lássuk, hogyan készül a kontrasztos fali tároló!





Szükséges anyagok és kellékek:

- Dekor Paint Soft (Dekorfesték lágy - kekizöld)
- Dekor Zománcfesték (cappuccino, elefántcsont, barna)
- Lazúrgél (gesztenye)
- Dekorlakk matt
- Pentart könyvformájú fadoboz 24x19x9cm/cikkszám: 27579
- Pentart natúrfa bútorgomb
- Stamperia stencil: Stencil G 21x29,7cm KSG312 cikkszám: 22022
- Valamint: ecsetek, csiszolóvászon, képakasztó, L alakú akasztó (3db), ragasztószalag, stencilecset, csillagcsavarhúzó és lyukasztóár vagy hegyes kés



Elsőként fessük le az egész dobozt a gesztenyeszínű Lazúrgéllel. Ha megszáradt, maszkoljuk ki a doboz éleit ragasztószalaggal.



Ezután fessük le a doboz külsejét Dekorfestékkel (kekizöld). Hagyjunk néhány foltot, ahol kilátszik a lazúrozott fa. Száradás után csiszoljuk meg a felületet és zárjuk Dekorlakkal (matt).



Helyezzük a stencilt a fadobozra, és a cappuccino színű Dekor Zománccal vigyük fel az első réteg festéket egy stencilecset segítségével. Majd rögtön jöhet a barna színű zománc is, melyet ugyancsak stumpfoló mozdulatokkal, foltokban fessünk fel.



Hogy a stencilmintánk egy kicsit kiugorjon a síkból, 3D hatású legyen, helyezzük vissza a stencilt a felületre, de egy kicsit toljuk arrébb. Majd az elefántcsontszínű zománccal fessük át a mintát.
A képen láthatjátok, hogy a matt felületen (Dekorfesték) milyen szépen csillog a Dekor Zománcfesték.



Végül fessük le a fa bútorgombot is, és az árral vagy hegyes késsel a doboz belső oldalán ejtsünk egy lyukat. Ebbe csavarozzuk be, csillagcsavarhúzóval a csavart, majd a doboztető külső oldalán, tekerjük rá a fagombot. Ezután már csak az L alakú kampókat és a képakasztót kell felszerelnünk, és készen is vagyunk az egyedi lakberendezési kiegészítőnkkel.



Reméljük ti is kedvet kaptatok fadobozból kulcstartó szekrénykét készíteni. Alkotásaitokat mutassátok meg nekünk is Dekor csoportunkban!



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...