2018. január 13., szombat

Domborított mintájú, irizáló tálca

Az Expand (felfúvódó) pasztát már többször bemutattuk nektek és méltán szeretitek használni. A máz hatású viaszpasztáinkat (Glaze effect waxpaste) is régóta ismeritek és rengeteg szépséget készítettetek már belőle. Most ezt a két különféle termékünket használtuk, hogy megmutassuk nektek, milyen szép 3D hatású, irizáló és csillogó felületet lehet velük készíteni. Egy díszíthető tálcaalapot vettünk kezelésbe, hogy kedvet csináljunk nektek, egy kis alkotáshoz a szürke és fagyos januárban. Így ünnepek után sem kell lemondanunk a csillogásról és a fényről, lássuk hogyan készül!



Szükséges anyagok és eszközök:

-        Máz hatású viaszpaszta (Deep ocean és Blue blood színek) 
-        Expand (felfúvódó) paszta 
-        Krémes akrilfesték - metál (padlizsán, ólom és türkiz/zöldeskék) 
-        Pentart kínáló tálca, MDF csigavonal mintás, 28 cm kör alakú 
-        Stamperia stencilek (bármilyen mintájú) 
-        Stamperia lakk-spray (fényes) 
-        Hobbi hőlégfúvó
-        Ecset és festőkés


A stencilünk lehet bármilyen, mert többfélét használunk most, melyek egymást fedhetik is. Az Expand (felfúvódó) pasztát egy festőkés segítségével egyengessük el a stencilen, melyet az MDF tálcára helyeztünk. Most nem kell annyira odafigyelni a pontosságra, a stencilek összessége fogja majd adni a mintát. Ha egy-egy mintára is szeretnénk stencilezni, akkor várjuk meg míg megszárad az adott minta.


Amikor megszáradt az összes stencilminta, akkor elővehetjük a hobbi hőlégfúvót és a szokásos módon, a hő hatására a minták felfúvódnak és kifehérednek.


Ezután jöhet a alapozás. A szokásostól eltérően, most nem matt és sötét akrilfestéket választottunk, hanem krémes akrilfestékeket (metál). Ezektől a metálos csillogású akriloktól, még intenzívebben fog csillogni a máz hatású viaszpasztánk. Bátran keverjük a színeket és fessük foltosra a felületet, így a viaszpaszta, az eltérő színű alapokon más-más árnyalatban fog irizálni.


Ha megszáradt a festett és sötét alapunk, akkor elővehetjük a máz hatású viaszpasztáinkat. Figyelem! Ezek a viaszpasztáink (Glaze effect waxpaste), csak sötét felületeken adják ki a rájuk oly jellemző irizáló és csillogó hatást. Az ujjunkra tegyünk egy kevés viaszpasztát és dörzsöljük be a festett és domború mintás tálca egész felületét. Ha elkészültünk és megszáradt a viaszolás is (1-2 óra), akkor a szokásostól eltérően, most lakk-spray (fényes), használatával fixáljuk a máz hatású viaszpasztát. Ha nincs otthon ilyen spray, akkor a hagyományos oldószeres lakkunkat használjuk, amelyet ecsettel viszünk fel a felületre.


Reméljük kedvet kaptatok egy kis csillogáshoz ebben a szürke és sötét januárban. Alkossatok szépeket és kitartás, mert a tavasz hamarosan beköszönt hozzánk!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...