2017. október 18., szerda

Új termék - Traszparens színező diszperzió

Egy igazán klassz új termék került forgalomba a Pentartnál, ez pedig a Transzparens színező diszperzió. A használatáról már készült termékbemutató videó, amelyet megnézhettek a Pentart YouTube csatornáján.


Ezt a terméket, átlátszóra száradó, vízbázisú rendszerek (gélpaszták, befejező lakkok, repedő rendszerek, gyöngypaszta) színezésére fejlesztették ki. A színek egymással keverhetőek, de vigyázzunk, mert a diszperzió néhány cseppje is nagyon intenzív színhatást eredményez. Hét színben kapható: sárga, piros, pink, lila, kék, zöld és fekete.

Amikor először láttam őket "munka közben", repesztő rendszer második fázisába keverve, azonnal a muránói üvegek jutottak eszembe, így ezt a hatást próbáltam elérni akril szaloncukor formák segítségével.






Szükséges anyagok és eszközök:

Első lépésként, kenjük ki a szétszedhető formák belsejét a mikrorepesztő szett első fázisával. 


Vannak olyan műanyagok, mint ez a szaloncukor forma is, hogy az enyhe mosószeres és langyos vizes lemosás ellenére is megcsúszik az első fázis a felületen. Ilyenkor sem szabad pánikba esni. Mossuk le az első fázist tiszta vízzel, majd töröljük szárazra a formát, és először selyemfényű dekupázsragasztóval kenjük ki a műanyag felületet, majd miután ez megszáradt, folytathatjuk a munkát. A ragasztólakk átlátszóra szárad, és tökéletes tapadást fog biztosítani a repesztő szett első fázisának.


Miután megszáradt a dekupázs ragasztólakk és felkentük a mikrorepesztő szett egyes fázisát, amíg szárad keverjük ki a szükséges színeket.


Négy kis tégelybe (én műanyag kávés poharakat használtam) kimértem egy keveset a mikrorepesztő szett második fázisából, majd ebbe csöppentettem 2-2 csepp transzparens színező diszperziót, amit aztán alaposan összekevertem.



Ecsettel felvittem a színeket vegyesen a szaloncukor belsejében megszáradt egyes fázisra, majd kissé összefolyattam és azonnal elkezdtem hajszárítóval szárítani.


Egyszínű és színes darabokat egyaránt készítettem.


Az eredmény már így is elképesztően szép, de a muránói üvegeknél a repedésekben általában ezüst vagy arany színű kis "folyam" van, ezért Delicate ezüst




Néhány cukorka belsejét pedig a változatosság miatt más-más festékekkel kentem le:



Nagyon fontos, hogy a formákat ne rakjuk össze azonnal, inkább hagyjuk egy teljes napot száradni. Erre azért van szükség, hogy a festékből elpárolgó víz szabadon távozhasson.

Kontúrozó festékekkel az összerakás után, mintát is rajzolhatunk a külsejére.


Hajuk őket megszáradni, és el is készültünk :)




Ötlet, fotó és kivitelezés: Sztarenki Szilvia (beedeescrap)

1 megjegyzés:

  1. Even if I didn't get a single word of your post, I can still tell you how gorgeous are your little candies !!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...