2017. október 9., hétfő

Új Pentart termék - Párnahuzat Delicate textilfestékkel

Már bizonyára ismeritek, hogy milyen gazdag a textilfesték kínálatunk. A szivárvány összes színében találtok kedvetekre való árnyalatot, ám most egy igazán exkluzív és  csillogó sorozatot is készítettünk nektek. A Delicate metál textilfesték sorozat nyolc gyönyörű pasztelles és fémesen csillogó árnyalatból áll. Vizes bázisú, még a sötét színű anyagokon is egy rétegben is tökéletesen fedő, száradás után kellemesen puha tapintású textilfesték. A már általatok is jól ismert Delicate metál akrilfestékeink színeivel megegyező sorozat többféle felviteli módszerrel is használható. Jól stencilezhető vékony és vastagabb stencilekkel egyaránt. Krémes állagának köszönhetően jól kenhető ecsettel és festőkéssel is, de akár szivacsecsettel is kitűnően használható. Mi most egy fekete textilen mutatjuk meg nektek a terméket, amit stencilezésre használtunk. Hamarosan láthattok majd videót is a Delicate metál textilfestékeinkről.
Szükséges anyagok és eszközök:

-          Delicate metál textilfestékek (szabadon választható színek, legalább 5-féle árnyalat)
-          Pentart és Stamperia stencilek 
-          Stencilező ecset vagy szivacsecset
-          Fekete színű pamutvászon 1x1m-es darab elegendő
-          Olló, ragasztószalag, hajszárító, sütőpapír, vasaló, szabókréta, mérőszalag
-          Pentart textilragasztó, ha ragasztjuk, és nem varrjuk a díszpárnának kiszabott textildarabot  
-          Tű és cérna, kézi-varrás esetén
-          Varrógép, ha géppel tisztázzuk a széleket (mi most ezt használtuk)
-          Diszpárnához való belső huzat, vatelinnel töltve (40x40cm szabvány méret)Először szabjuk ki a díszpárnának való anyagunkat. A képen láthatjátok, hogy egy 40x40cm kész díszpárnához mekkora anyag szükséges. A mellékelt rajzon a legegyszerűbb módszerrel készíthetünk bebújtatós díszpárnahuzatot. Vasalóval simítsuk ki az egész textilt és a felhajtásokat jelöljük meg, vasaljunk bele éleket. Ez azért szükséges, hogy lássuk a díszpárnahuzatunk dekorálásra szánt felületét.Ha nem tudunk varrógéppel és kézzel sem varrni, akkor textilragasztóval összeragaszthatjuk a huzat oldalait. Ha kézzel varrjuk meg a széleket, akkor a pelenkaöltéses technikát ajánljuk.


DE mielőtt megvarrnánk vagy ragasztanánk a párnánkat, stencilezzük fel a mintákat a textilre. Különösebb újdonságot nem kell tudni a technikáról, ugyanúgy használjuk, mint egy sima textilfestéket. Ha vastagabb rétegben visszük fel a textilre a Delicate metál textilfestéket, akkor hagyjuk teljesen megszáradni.


A vastag rétegben felvitt textilfestéket, teljes száradás után, a hátoldalán enyhén megvasalhatjuk. Ha vékonyabb rétegben festünk vele, akkor egy sütőpapírt helyezzünk a mintára és közepes hőfokon gyengéden vasaljuk át a mintát. Ezt követően mosógépben is moshatjuk kímélő fokozaton.


A képen látható stencilezett mintájú fekete díszpárnát, amit festés és száradás után alaposan kivasaltunk (közepes hőfokon), háromszor mostuk és szárítottuk meg, hogy lássuk mennyit kopott a festék. A minta egyáltalán nem veszett teltségéből és fényéből. Reméljük kedvet kaptatok egy kis textilfestéshez, és jó ajándék tippet adtunk nektek a közelgő karácsonyra, vagy más jeles ünnepekre! Jó munkát és kellemes alkotást nektek!Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...