2017. október 28., szombat

Teafilteres doboz az új transzparens repedő géllel

A hűvösebb idő beálltával sokszor bizony jólesik egy forró tea. Azért, hogy a teafilterek tárolására is legyen egy erre alkalmas szép dobozunk, a díszítéshez most az új transzparens repedő gélt használtuk. Segítségével nagyobb repedéseket alakíthatunk ki nem csak üveg felületre, hanem számos más felületen is alkalmazhatjuk, például: műanyagon, fán stb.Szükséges anyagok és eszközök:

- Teafilter tartó (4 nagy rekesszel 23x20x9 cm)

- Fém díszítőelem
- Matt akrilfesték (fekete)
- Gélpaszta (sűrű matt - opálos)
- Transzparens színező diszperzió (fekete)
- 3D sablon

- Glamour metál akrilfesték (platinum)
Metál viaszpaszta (ezüst)
- Gyöngytoll (jégvirág)
- Lapos ecset, szivacs ecset, stencilecset 
- FestőkésMielőtt hozzálátnánk a teafilteres dobozunk festéséhez, először maszkoló szalaggal ragasszuk ki a doboz fedelén a műanyag tetőt. A külső és belső oldalán is, mert kívül-belül le fogjuk festeni. Fessük le a doboz teljes felületét a fekete színű, matt akrilfestékkel, kivéve az átlátszó műanyag fedelet. Szintén a fekete akrilfestékkel kenjük át a fém díszítőelemet is.


A festék száradása után, ragasszuk ki a doboz széleit, hogy oda ne kerüljön a következőkben felvitt anyagból. Színezzük be a doboz fedelén az átlátszó részt. Egy tálkába vegyünk ki a matt sűrű gélpasztából (heavy body gél), majd pár csepp fekete átlátszó színező diszperzióval keverjük el alaposan. A színezett gélpasztával egy nagyobb szivacsecset segítségével egyenletesen színezzük be az átlátszó műanyag fedelet. Így egy füstös, üvegszerű hatását fogjuk elérni.


Amíg szárad a dobozunk fedelén a gélpaszta, készítsük el a mintát a doboz oldalain. Maszkoló szalaggal rögzítsük a sablont. A stencilecset segítségével vigyünk fel a Glamour metál akrilfesték platinum színéből.


Ha teljesen megszáradt a színezett gélpasztánk a doboz fedelén, jöhet az átlátszó repedő gél első fázisa. Lapos ecsettel egyenletesen vigyük fel a repedő gél első fázisát a gélpasztás részre. Törekedjünk arra, hogy egy kicsit vastagabb rétegben vigyük fel az anyagot. Ugyanígy a doboz oldalait is kenjük át az első fázissal. Ezután várjuk meg, amíg teljesen áttetszőre szárad.


Festőkés segítségével egyenletesen, picit vastagabb rétegben vigyük fel az átlátszó repedő gél második fázisát mind a doboz oldalaira, mind a doboz fedelén a műanyag részre.


Száradás közben szépen kialakulnak a repedések. Akkor haladhatunk tovább a díszítéssel, ha teljesen áttetszőre száradt a második fázis is. Ezután töltsük ki a kialakult repedéseket a fehér színű antikoló pasztával, a felesleget nyugodtan töröljük vissza egy puha ronggyal.


Picit fokozhatjuk a tető díszítését, ezért pecsételjünk a doboz tetejére egy nekünk tetsző mintát az akril pecsételővel.


Hogy szépen harmonizáljon a repedésekkel, a doboz fedelének peremét és a doboz oldalainak éleit emeljük ki az ezüst színű metál viaszpasztával.


A repedéseknek egyfajta keretet adva alakítsunk ki pöttyöket a gyöngytollal. Végül a fém díszítő elemet ragasszuk fel a dobozunk elejére.


Méltó otthona lesz az így elkészült dobozunk a teafilterek számára, ami kicsit füstös üveg hatását kelti és a kialakult repedések kellőképpen öreggé varázsolják.
 Ötlet, fotó és kivitelezés: Czippel Judit - Czippel Art

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...