2017. július 15., szombat

Levendulás üvegcse, ráadás fürdősó recepttel

Javában tombol a nyár, a levendulaszezonnak lassan vége, de levendulás fürdősót bármikor készíthetünk. A színes, illatos kényeztetés elképzelhetetlen egy üvegcse nélkül, amit kedvünkre díszíthetünk. Ebben a posztban megmutatjuk, hogyan varázsolhatsz egy érdekes formájú befőttes üveg, só és néhány textil zsákocska felhasználásával otthoni aromaterápiás kikapcsolódást magadnak.
A fürdősó és a levendulazsák elkészítését a cikk alján találod.

Szükséges anyagok és eszközök:

- üveg
- szalvéta
- alapozó festék
- dekupázs ragasztólakk
- akrilfesték (fehér, ametiszt lila)
- két fázisú opál repesztőlakk
- metál viaszpaszta (lila)
- transzfer gél
- dekupázs ragasztólakk textilre
- ecsetek, szivacsecsetek, csiszolópapír


Gondos zsírtalanítás után alapozófestékkel készítsük elő a felületet. A szivacsecsetet húzogatva vékony réteget lehet kialakítani.


Az első réteg száradása után a második réteg alapozót ütögető mozdulatokkal, egyenletesen eloszlatva vigyük fel.
 

A fém tető esetén ugyanúgy járjunk el mint az üvegnél. Mindkettő nem porózus felület, ahol elengedhetetlen az alapozás, hogy később dolgozni tudjunk rá.


Az üveg tetejére transzferált minta kerül, ehhez először is a tükrözött mintát vágjuk körbe. A készen kapható transzfermintákon kívül melyet kínálatunkban is megtalálsz ide kattintva, használhatunk bármilyen mintát amit lézernyomtatóval nyomtattunk ki.


Transzfer géllel kenjük le a mintát, majd a díszítendő felületet is. Fordítsuk rá a papírt és simítsuk ki a levegőt és a felesleges ragasztót.


Amíg szárad a tető, a szalvéta legfelső rétegét leválasztva dekupázs ragasztólakkal alulról rögzítsük a mintát...


...majd felülről is itassuk át a szalvétát


A transzfer kép hátuljáról dörzsöljük le a papírt. Finoman görgessük le a vízzel átitatott papírrostokat. Fontos hogy ne áztassuk el, csak kevés vizet használjunk!


A tető szélét és oldalát ametiszt lila és fehér akrilfestékből kikevert világos lila árnyalattal fessük körbe.


A szalvéta teljes száradása után az opál repesztőlakk első fázisát kenjük a felületre. Aki használta már a népszerű finomvonalas repesztőlakkot, annak ismerős lesz az, hogy az elő fázis ez esetben is egy fehér anyag, ami száradás után áttetszővé válik. Ne használjunk hajszárítót a száradás gyorsítására!


Az első rétegre, ha áttetszővé száradt, jöhet a második fázis, ami egy opálos felületet képez. Ez a száradás során gyengül, de megmarad egy kis opálos hatás és kialakulnak a repedések.


Legtöbbször az umbra vagy az arany antikoló pasztát használom a repedések kitöltésére, de most szerettem volna egy kis színt a felületre, ezért választottam a lilát a színes metál viaszpaszták közül.
Ez adott egy leheletnyi lila árnyalatot a visszatörlés után.


Utolsó lépésben lakkoztam, majd szalagokkal díszítettem.
Az így elkészített üvegünkbe keverjünk illatos fürdősót:

Ehhez alapként nagy szemű tengeri sót használjunk (a legtöbb üzletben kapható).
35 dkg sót keverjünk össze alaposan kb. 2 teáskanál lila ételfestékkel, majd csepegtessünk hozzá  35 csepp levendula illóolajat. Jól keverjük össze és töltsük az üvegbe. A fürdővízbe 1-2 evőkanállal szórjunk, és máris átadhatjuk magunkat a lazulásnak :)

A hatást fokozhatjuk magunk készítette levendula illatzsákocskákkal, ami hatásos molyűző, de a szekrény kellemes illatáról is gondoskodik.

Elkészítése rendkívül egyszerű: A kivágott szalvéta mintát textilre való dekupázs ragasztólakkal rögzítsük, 24 óra természetes száradás után a vasalót pamut fokozatra állítva (2-es fokozat) zsírpapíron keresztül vasaljuk pár percig. Díszítsük csipkével, szalaggal, töltsük meg lemorzsolt levendulával és élvezzük a nyugtató, relaxáló illatfelhőt!Ötlet, fotó és kivitelezés: Kalmár Tímea - DecoMűhely

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...