2019. január 2., szerda

Transzferált tapéta mágneses falapon Kép transzferrel

A decemberben megjelent újdonságaink egyikét, a Kép transzfert már bemutattuk nektek. Nagy és színes nyomatokat transzferálhatunk a segítségével. Mi most egy régi tapétát másoltunk át a használatával egy falapra (ikonalap), melyet mágnesessé is tettünk. A rusztikus hatású mágneses tábla szélét ugyancsak új termékünkkel, a Hajlítható fával díszítettük. Az üzenő táblára mágnesekkel rögzíthetjük újévi üzeneteinket vagy akár a bevásárló listánkat. Lássuk, hogyan készül a tapétával, Hajlítható fával és Mágnesfestékkel kombinált rusztikus fatábla!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Kép transzfer
- Mágnesfesték
- Dekorfesték lágy (türkizzöld)
- Expressz ragasztó vagy faragasztó
- Befejező viasz (fehér)
- Ikonalap vagy bármilyen falap
- Hajlítható fa (opcionális) cikkszám: 35349/csavart csík
- Valamint: mintás tapéta (dombornyomott, valamint műanyag fólia bevonatos tapéták nem alkalmasak transzferálásra), ecsetek, szivacs, vágókés, dörzspapír és hajszárító.



A natúr falapot (ikonalap) kenjük le 2-3 rétegben a Mágnesfestékkel. A rétegek száradását hajszárítóval gyorsíthatjuk. Minél több réteg Mágnesfestéket viszünk fel a felületre, annál erősebb lesz a mágnesessége. Ezután fessük le foltosan lágy Dekorfestékkel (türkizzöld) a mágnesezett falapot.



A foltosra festett lapot száradás után (hajszárítózhatjuk) csiszoljuk simára egy dörzspapír segítségével. Majd a tapétánkból vágókéssel vagy ollóval vágjunk ki egy akkora darabot, amely elegendő a falapra.



Az előkészített ikonalapot kenjük be a Kép transzferrel. Mivel a tapéta vastagabb papírból készült, azt is kenjük le. Ne felejtsük el, hogy a tapéta mintás felét kenjük be a Kép transzferrel! Ezután illesszük a tapétát a falapra és simítsuk el. Hagyjuk száradni legalább 3-4 órát, de a legbiztosabb, ha 24 órán át hagyjuk megszáradni.



Miután megszáradt a tapétázott falap, egy nedves szivaccsal törüljük át a tapétát. A vastagabb papírt többször is áttörölhetjük a nedves szivaccsal. Ezután ledörzsölhetjük a papírt a felületről. Nyugodtan használhatjuk a szivacs durvábbik, dörzsis felét. A tapéta mintájának nyomási módjától függ, hogy oldódik-e valamennyi festék a dörzsölés hatására, vagy sem. Az általunk használt régi tapéta kézzel nyomott darab, a modernebb, gépi nyomású tapéták festékanyaga kevésbé oldódik a dörzsölés hatására. Ám egyik esetben sem kell megijedni, mert a Kép transzferrel érintkezett minta elülső rétege nem fog leoldódni a felületről. A festetlen (fehér) papírra nyomott mintás tapétáknak csak a festett része fog előbukkanni a papír ledörzsölése során. Ahogy a szemléltető képen is láthatjátok, a kontrasztos fehér-zöld tapétának csak a festett (zöld) része látszik igazán. Ha meg akarjuk tartani a kontrasztot, akkor fehér vagy világos színű festéket használjunk a transzferálás alá (jelen esetben nem ez volt a cél)!



Kész van a transzferált alapunk, jöhet a Hajlítható fa. A csavart mintájú bordűrt vagy díszcsíkot vágjuk méretre, és lehetőleg 45 fokos szögben metsszük a végeket. Használjunk vágókést vagy sima kést, majd Expressz ragasztóval rögzítsük az ikonalap szélein.



Ha megszáradt a ragasztás, fessük le a díszléceket a lágy Dekorfestékünkkel, amelyet az alapozásnál használtunk. Fehér színű Befejező viasszal kenjük át az egész tárgyat, majd töröljük vissza.



Végül helyezzünk néhány mágnest a táblára, hogy lássuk milyen az amikor egy falap mágneses.



Reméljük kedvet kaptatok a „fából vaskarika” üzenőtábla elkészítéséhez, és ti is kipróbáljátok, hogy hogyan lehet mintás tapétát a Kép transzferrel átmásolni falapra vagy akár bútorra. Ötleteiteket és alkotásaitokat szívesen látjuk Pentart Dekor csoportunkban!



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...