2019. január 23., szerda

Antikolt napló transzferált képpel és pouring lakkal

Bár digitális világban élünk, sokan használunk még naplót a jegyzeteinkhez. Számtalan kreatív alapanyag áll a rendelkezésünkre, hogy ezekből a naplókból készítsünk magunknak egy igazán egyedit. Most az újdonságnak számító kép transzferrel és a pouring lakkal dolgoztunk.


Szükséges anyagok és eszközök:

- Napló (kemény fedeles)
- Alapozó festék (Acrylic primer)
- Kép transzfer
- Nyomtatott kép
- Krémes matt akrilfesték (földbarna és fehér)
- Média stencil (KSTD021)
- Kontúrozó festék (antikréz)
- Pouring lakk
- Antikoló festék (fekete)
- Vékony pamut csipke
- Lapos ecset, stencil ecset, olló, szivacs



Első lépésként fessük le a napló teljes borítóját az alapozó festékkel. Válasszunk egy tetszőleges képet, melyet tükrözve nyomtassunk ki lézernyomtatóval, és vágjuk tetszőleges formára. Én most egy ovális alakzatban képzeltem el.


Transzferáljuk fel a képet a napló elejére: először kenjük le a kép transzferrel a napló felső borítóját ott, ahova a képet szánjuk, majd kenjük át a kivágott képet is, és illesszük a naplóra. Jól nyomkodjuk rá, szorítsuk ki az esetlegesen alákerülő levegőt. Hagyjuk száradni 2-3 órát. Ezt gyorsíthatjuk szárítózással, langyos levegővel.


Nedvesítsük be a felragasztott és megszáradt papírt, majd óvatosan kezdjük el ledörzsölni az ujjunkkal. Ezt a folyamatot több lépcsőben ismételjük meg. A nedvesítés előtt mindig szárítsuk vissza a papírt. Ezt mindaddig ismételjük meg, amíg szép kontúrosan nem látszik a kép.
(A folyamatról videós segítséget itt találtok: Kép transzfer)


Alakítsuk ki a napló borítóját. Válasszunk a kép hátteréhez illő színeket és fessük tovább a borítót. Én a barnás árnyalatokat részesítettem előnyben, így a barna és fehér krémes matt akrilfestékeket használtam.


Vigyük fel foltokban a festékeket, majd egy éppen csak picit nedves szivacsdarabkával dolgozzuk össze a színeket.


A festékek száradása után stencilezzünk indás mintákat a sarkokba.


Az eredeti képet halványan rajzoljuk körbe ceruzával, itt fogunk egy keretet kialakítani.


Az antikréz kontúrozóval pöttyözzük körbe, akár több sorban is.


Ha megszáradt a kontúrozó festék, öntsük ki a keret belső részét a pouring lakkal. (A Pouring lakk használatáról készült videó)
Folyassuk el a lakkot a kereten belül, egészen a belső mintáig. Ezután helyezzük a naplót teljesen vízszintes felültre és hagyjuk száradni a lakkot 24 órán át.


A megszáradt lakk nagyon szép fényes felületet ad.


A napló éleit, széleit pamacsoljuk át a fekete antikoló festékkel, ehhez használjunk egy szivacsdarabkát. Így az egész naplónak adunk egy keretet.
Végül ragasszunk fel egy színben passzoló vékony pamut csipkét a napló szélére.




Ötlet, fotó és kivitelezés: Czippel Judit - Czippel Art

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...