2019. szeptember 12., csütörtök

Őszi dísztökök újságpapírból

Eljött a szeptember, beköszöntött az ősz. Itt az ideje lecserélni a nyári dekorációkat őszi hangulatú kiegészítőkre. Most mutatunk egy egyszerű módszert, hogyan készíthetünk magunknak hulladék papírból cuki dísztököket.


Szükséges anyagok és eszközök:

- Újságpapír
- Uzsonnás zsák
- Sűrű matt gélpaszta
- Alapozó festék
- Dekor Paint Soft (zuzmózöld, olajfazöld és barna)
- Dekor matt lakk
- Lapos ecset
- Fonal, olló, maszkoló szalag

 

A hulladék papírokat egy nylon zacskóba fogjuk tömöríteni, hogy könnyebben megformázhassuk. A zacskó aljának sarkaira kössünk csomót, így letompíthatjuk a sarkokat, és egyszerűbb lesz az íves formát kialakítani.


Fordítsuk ki a zacskót, az újságlapokat egyesével jól gyűrjük össze és helyezzük el a zacskóban.
Amikor már elég tömör lett, kössük össze a száját.



Vágjunk le 4 db akkora fonaldarabot, ami körbeéri a papírral teli zacskót. Jól húzzuk össze, mert így fognak kialakulni a tök jellegzetes cikkei. A felesleget vágjuk le.



A zacskó tetejét tekerjük jó szorosan körbe a maszkoló szalaggal. Ez lesz a dísztök szára. Az újságpapírokból vágjunk ki kb. 2-3 cm szélességű, és olyan hosszú papírcsíkokat, ami elfedi a cikkeket.


A sűrű matt gélpasztával fogjuk rögzíteni a papírcsíkokat. Először kenjük fel a pasztát a tök formánk felső részére, egyesével rakjuk rá a csíkokat (egymást fedve), majd rögtön a papírcsíkokat is kenjük át a pasztával.



Ahogy körbeértünk a felső résszel, folytassuk az alsó részén ugyanezzel a metódussal. Ha készen vagyunk, hagyjuk teljesen megszáradni.


A tök levelének megformázásához szintén újságpapírt fogunk használni. Vágjunk le 3 egyforma széles papírcsíkot. Rögzítsük őket egymáshoz, ehhez használjuk ugyancsak a sűrű matt gélpasztát. Kenjük át a papírok között és a tetejét, alját is. Hagyjuk teljesen megszáradni.



A levélnek szánt papírcsíkot és a tök formánkat is kenjük át alapozó festékkel.


Az alapozó festék száradása után fessük színre a tököt. Ehhez most mi a Dekor Paint Soft festékeit használtuk. A zuzmózöld lett az alapszín, a cikkek mélyedéseit az olajfazölddel emelhetjük ki. A szárnál, valamint a levél árnyalásánál a barna színt használjuk. Ollóval vágjuk ki a levél formát, majd ragasszuk fel szárához expressz ragasztóval.


A festékek száradása után kenjük át a teljes felületet a Dekor matt lakkal, így még évekig szép marad ez az őszi dekorációnk.



Ötlet, fotó és kivitelezés: Czippel Judit - Czippel Art

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...