2019. szeptember 22., vasárnap

Doboz Kőhatású pasztával és Csillogó géllel

Bátran kombinálhatjuk a matt hatású alapanyagokat a csillogó vagy fényes matériákkal. Erre mutatunk most nektek egy példát, ahol a mattra száradó kőhatású pasztákat kombináltuk a nemrégiben megjelent új termékünkkel, a csillogó géllel. Lássuk, a két ellentétes hatású alapanyag harmóniáját egy felületen!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Kőhatású paszták (zöldgránit, barnagránit és antracit)
- Csillogó gél (átlátszó ezüst)
- Lazúrgél (paliszander)
- Antikoló festék (patinakék)
- 3D dekortoll (türkizezüst)
- Bármilyen mintás rizspapír
- Valamint: papírragasztó, vágókés, ecsetek, olló, festőkés, fém rátét (fogantyú), kartondarab, dörzspapír és ceruza


Egy poharat fektessünk a kartonunkra, rajzoljuk körbe ceruzával, majd vágjuk ki ollóval a korongot. Ezután a három különböző árnyalatú kőhatású pasztából tegyünk a festőkésünkre.


Kenjük le a pasztával a karton korongot, és hagyjuk megszáradni.


Ezután vegyük kezelésbe a háncsdoboz alsó részét is. Vegyesen a kőhatású pasztákkal kenjük le a felületet. Nem szükséges, hogy teljesen befedjük az egész dobozt vele.


Amíg szárad a korongunk és a doboz alja, lássunk neki a szokásos módon a doboztető dekupázsolásának.


Ha megszáradtak a kőhatású pasztával kezelt elemek, dörzspapírral simítsuk el az érdességét, majd vékonyan kenjük be a doboz alját a csillogó géllel. Ha szükséges, töröljük vissza, hogy előtűnjön a kőhatás.


Ezután a dekupázsolt tetőre is kenjünk a csillogó gélből. A doboz aljára készíthetünk díszcsíkot egy maszkolószalag és antikoló festék segítségével.


Vegyük elő a lazúrgélünket, és kenjük le vele a doboztetőt, majd azonnal töröljük vissza egy szivaccsal. Így a csillogó géllel kezelt dekupázs minta kap egy szép patinát.


A Kőhatású pasztával kezelt korongunkat kenjük át az antikoló festékkel, majd a felesleget töröljük vissza a felületről. Szép palakő jelleget kap így a korongunk, majd a kartonragasztóval ragasszuk fel a doboztető közepére.


Végül díszítsük a korong szélét 3D dekortollal, és egy fém rátéttel vagy fogantyúval (a fém rátétet ragasztópisztollyal a legegyszerűbb rögzíteni).


Várjuk azon alkotásaitokat Pentart Dekor csoportunkban, amelyekhez használtatok csillogó gélt, vagy kőhatású pasztát!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...