2018. május 19., szombat

Antikoló festékek Füstfólián

Érdekes patinás hatást érhetünk el, ha a Füstfóliákat alapnak használjuk a kiválasztott tárgyon, és Antikoló festékkel mossuk össze a matt és fémfényű részeket. Egy natúrfa dobozon mutatjuk meg nektek ezt a különleges technikát, amelyhez alapozó festékekkel nem szükséges előkészíteni a festendő felületet. Lássuk, hogyan készül a patinás fénnyel csillogó fadobozka.






Szükséges anyagok:

- Antikoló festékek (krémzöld, patinazöld, patinkék)
- Füstfólia V02 vagy Füstfólia pehely (kevert M3)
- Pentart fadoboz (Zongora típusú doboz, 21,5x19x8cm/cikkszám: 19964)
- Pentart fém fogantyú (bronzszínű/cikkszám: 27508)
- Szükség szerint kiegészítő festékek: Krémes akrilfesték-metál (bronz) és Lazúrgél (dió)
- Valamint: szivacsecset, ecset, ragasztószalag, csillagcsavarhúzó, ár vagy hegyes kés






Az alapozatlan natúrfa dobozra a Füstfólia ragasztóval, fessünk néhány foltot, ahová majd a fémfóliákat szeretnénk ragasztani. Hagyjuk átlátszóra száradni, ekkor az anyag tapadóssá válik, ebbe ragad majd bele a fólia. Ezután helyezzünk a foltokra fémfólia darabokat, vagy használhatjuk a pehely változatot is.




A fóliák felragasztása után vegyük elő az Antikoló festékeket. Fessük be a kezeletlen fafelületet foltosan a kiválasztott 3 féle színnel. Használhatunk ecsetet vagy szivacsecsetet is. Az Antikoló festéket nyugodtan rákenhetjük a fóliákra is, majd törüljük vissza, és a széleket mossuk össze. Kiegészítőnek használhatunk Krémes akrilfestéket (metál bronz), amellyel további fémes foltokat festhetünk a felületre.




Ha megvagyunk a doboz tetejének a festésével, felszerelhetjük a fém fogantyút. Ehhez szükség van egy kisméretű csillagcsavarhúzóra és egy árra, vagy hegyes késre, hogy lyukat készítsünk a csavarok számára a fában.




Ha tovább szeretnénk díszíteni a doboz tetejét, sávokat festhetünk rá Lazúrgéllel, valamint a fém fogantyút is antikolhatjuk az Antikoló festékkel. A doboz többi részének a festése megegyezik az eddig leírtakkal. Természetesen a doboz belsejébe nem szükséges fémfóliákat ragasztani, csak a külső oldalakra. Az elkészült dobozt kifényesíthetjük egy ronggyal, hiszen tudjuk, hogy az Antikoló festékeket így tehetjük fényessé. Átlátszó viasszal, vagy lakkal is zárhatjuk a festést, ha szükségét érezzük.




A képen láthatjátok, hogy milyen érdekes fénye lett a dobozkának a Fémfóliáktól. Reméljük kedvet kaptatok egy kis alkotáshoz és kísérletezgetéshez. Munkáitokat a Dekor csoportunkban mutassátok meg nekünk is.




Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...