2018. április 7., szombat

Fényképtartó dobozok Expand (felfúvódó) pasztával

Ahogy korábban ígértük, bemutatjuk nektek a frankfurti Creativeworld kiállítás, Pentart standjának egyes alkotásait, melyek a helyszín díszletéhez kapcsolódtak. Ilyenek például az Expand (felfúvódó) pasztával díszített, könyv alakú dobozok is, melyeknek elkészítését most bemutatjuk nektek.
Lássuk, hogyan készültek ezek a díszes könyvdobozok, melyeket bármilyen apróbb tárgy tárolására használhattok, vagy személyes ajándékként továbbadhattok szeretteiteknek.





Szükséges anyagok és kellékek

- Expand (felfúvódó) paszta
- Hobbi hőlégfúvó
- Dekorfesték lágy (krémfehér vagy fehér), avagy fehér/matt akrilfesték
- Matt akrilfesték (fekete)
- Dekupázs ragasztólakk (matt)
- Metál viaszpaszta (bronz)
- Könyv alakú kartondoboz szett (7658 - KC55)
- Stamperia dekupázs rizspapírok (22167 - A4 Dekupázs rizspapír Face on words - DFSA4126) vagy egyszerű újságpapír
- Bármilyen betűmintás stencil
- Fém sarokvédők (15x15 mm vagy 21x21 mm)
- Expressz ragasztó vagy bármilyen hobbiragasztó
- Valamint: ecsetek, szivacsecset, festőkés és olló



Először fessük fehérre a könyv alakú kartondobozokat, kívül-belül. Majd ha megszáradtak, a matt dekupázs ragasztólakkal kenjük be a dobozok alsó harmadát. A betűmintás rizspapírokból tépjünk egy szalagszerű csíkot, helyezzük a ragasztózott felületre, és kenjük át egy ecsettel a felületüket.
Ha nincs otthon ilyen mintájú rizspapírunk, akkor nyugodtan használhatunk fehér újságpapírt, amelyen szövegrészletek vannak.



Ha megszáradt a dekupázsolt rész, akkor egy szivacsecsettel és némi fehér festékkel, melyet a dobozok lefestésénél is használtunk, a ragasztott papírok széleit stumpfoljuk át. Így szebben beleolvad a doboz fehéren hagyott részeibe a dekupázsolt rész.



Az alapok elkészülte után jöhet az Expand (felfúvódó) paszta. Helyezzük a stencilünket a könyv alakú dobozok tetejére, és egy festőkés segítségével vékonyan kenjük be a pasztával. Ha végeztünk a művelettel, emeljük le a stencileket a dobozfedelekről és hagyjuk őket megszáradni. A stencileken maradt felesleges pasztát a festőkéssel szedjük le, és tegyük vissza a tégelyébe, majd langyos vízzel tisztítsuk meg a stencileket, hogy máskor is tudjuk használni őket.
Ha átlátszóra száradt az amúgy fehér felfúvódó paszta, akkor készen áll a hőkezelésre. Vegyük elő a hobbi hőlégfúvót és melegítsük a mintákat, amíg fel nem fúvódnak.



Végül egy kevés viaszpasztával (bronz), emeljük ki a könyv alakú dobozok oldalait. Valamint a dobozok gerincére stencilezzünk fekete akrilfestékkel az imént használt betűmintás sablonokkal további díszítést. Legvégül ragasszuk fel a fém sarokvédőket is a dobozok sarkaira.



Az elkészült dobozkáinkban sokféle dolgot tárolhatunk, mi most régi családi fényképekkel töltöttük meg őket. Ha kedvet kaptatok egy kis alkotásra, ne habozzatok és hagyjátok szabadon szárnyalni a fantáziátokat.
Az elkészült munkáitokat szívesen vesszük, ha feltöltitek a Pentart Dekor Facebook csoportunkba, ahol mi is megcsodálhatjuk őket.






Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

3 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Nem ecsettel kened hanem szivaccsal ütögető mozdulatokkal viszed fel az anyagot a felületre.

      Törlés
  2. Super travail!!!
    Et Express glue, Je l'adore.
    Bisous! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...