2017. december 2., szombat

Ékszerdoboz 3D dekortollal

A dekor és kontúrozó tollakat már ismeritek, és gyakran használjátok is őket, amikor valami szép díszeset alkottok. Most egy olyan változatot készítettünk nektek, amely a közelgő ünnepek dekorációinak elkészítéséhez a legjobb választás lehet. Átlátszó, telt és metál színekben elérhető, vízbázisú díszítő toll, mely kontúrozásra, pöttyözésre és fél gyöngy készítésére egyaránt alkalmas.
A 3D dekortollak minden felületen használhatóak, mint textilen, mázas kerámián, üvegen, műanyagon, fémen vagy festett fafelületeken. Mi most egy dekorfestékkel festett ékszerdobozkát díszítettünk vele, melyet stencileztünk, majd a 3D dekortollakkal kidíszítettük a mintát. A valódi ékkövekre emlékeztető 3D dekortoll cseppek, úgy csillognak a dobozon, akár az igazi drágakövek. Lássuk hogyan készült a díszes doboz.


Szükséges anyagok és eszközök:

-          3D dekortollak (fekete-telt, átlátszók: citrinsárga, ametisztlila, rubinvörös, akvamarinkék, smaragdzöld, karneolnarancs)

-          Dekorfesték lágy (fekete) 

-          Metál akrilfesték (antikréz)

-          Pentart ívelt oldalú fadoboz (22x16x8,5cm)26402 

-          Stamperia stencil (Stencil B méret, 38x15cm Lace/KSB 158) 

-          Ecset, stencilecset, dörzspapír és ragasztószalag

-          A doboz szétszereléséhez csavarhúzó


Először csavarozzuk le a doboz zsanérjait, hogy azok ne legyenek festékesek és így két darabban könnyebb is lefesteni kívül-belül a dobozt. Majd a dekorfestékkel egy rétegben fessük le a felületet. Száradás után enyhén smirglizzük meg a festékréteget. Ha kész az alapunk, helyezzük rá a kiválasztott stencilt és rögzítsük egy ragasztószalaggal. Stencilecsettel vigyük fel a metál akrilfestéket, majd távolítsuk el a stencilt.Ha megvagyunk az első stencilezéssel, ismételjük meg a műveletet, fejjel lefelé a doboz másik végén, a már mintás felülettel szemben, hogy egybefüggő mintát kapjunk. A doboz oldalait is hasonlóan stencilezzük.


Ha megszáradt a minta, szereljük össze a dobozt. Ezután jöhet a 3D dekortoll, amelyet ugyanúgy használunk, ahogyan más dekortollak esetében is szoktuk. Válasszunk nekünk tetsző színeket és követve a stencilminta ornamentikáját, pöttyözzük a girlandos íveket.


Ahogy az előző képen láthattátok, az átlátszó változatok, még nedves állapotban nem áttetszőek. Száradást követően azonban, teljesen átlátszóak lesznek. A pötty és csepp alakok nem terülnek szét, olyanok maradnak, amilyennek megalkottuk őket (teljesen alaktartóak).


A képen látszódik a különbség a telt (fekete) és átlátszó színes fél gyöngy alakú pöttyök között. Ékszerek készítéséhez különösen ajánljuk ezt a fantasztikus új termékünket. Reméljük kedvet kaptatok az alkotáshoz és munkáitokat nekünk is megmutatjátok hamarosan!

Ötlet, fotó és kivitelezés: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...