2017. szeptember 9., szombat

Vintage hangulatú párna Expand pasztával

A Expand (felfúvódó) pasztával nem csak fa, papír és egyéb hőálló felületeket díszíthetünk, hanem textilen is csodálatos 3D hatást érhetünk el vele. Erre mutatunk most nektek egy példát, ahol az új textilfesték sprayt is bevetettük a régies hangulat fokozására. Lássuk hogyan készül a térhatású díszítésekkel ellátott vintage textilpárna.


Szükséges anyagok és eszközök:

-          Expand (felfúvódó) paszta  
-          Textilfesték spray (lila, pink és kék) 
-          Textilfesték (kármin, kék és fehér) 
-          Pentart díszíthető textilpárnahuzat (40x40cm) 
-          Tetszés szerint választható stencilek
-          Hobbi hőlégfúvó
-          Festőkés és stencilező ecset
-          Vasaló és sütőpapír


Először a színezett alapot készítjük el a díszpárnahuzaton. Tetszés szerint fújjunk a huzat mindkét oldalára a textilfesték spray színeiből (kék, pink és lila). Ha megszáradt a textilfesték spray, akkor  helyezzünk egy sütőpapírt a felületre és vasaljuk át, közepes hőfokon a textilt. Így tartóssá válik a festett kelme.


Vegyük elő a kiválasztott sima textilfestékeket (fehér, kék és kármin). A stencileket helyezzük a felületre és random szerűen a három színből stencilezzük fel a mintát a párnahuzatra. Ha megszáradt a textilfesték, akkor vasaljuk át közepes hőfokon a stencilezett mintát a tartósság érdekében. Vasaláskor használjunk sütőpapírt a tiszta munka érdekében.


Készen vagyunk a festett alapunkkal. Vegyük elő ugyanazokat a stencileket, amelyeket a munka elején használtunk és pár milliméter eltolással helyezzük a textilfestékkel stencilezett mintára. Így az Expand (felfúvódó) pasztával  kezelt rajzolatoknak, árnyéka is lesz az aláfestett minták által. Ettől a trükktől még inkább 3D hatású lesz a végeredmény. A felfúvódó pasztát egy festőkéssel oszlassuk el a stencilen, nem kell törekedni a teljes fedésre, nyugodtan maradhatnak kihagyott részletek. Ettől méginkább régies hangulatú lesz az összhatás.


Ha megszáradt a felfúvódó pasztával stencilezett minta is, akkor egy hőlégfúvóval hevítve felfúvódik a minta. Teljesen műszálas textíliáknál, tegyünk próbát egy kis darabon, hogy mennyire bírja a hőhatást. A legalkalmasabb textilneműk a felfúvódó pasztához a kevertszálas vagy természetes alapanyagú kelmék. A felfúvódó pasztával kezelt textil, közepes hőfokon mosható.


Reméljük kedvet kaptatok egy saját vintage hangulatú, 3D díszpárna elkészítéséhez. Alkossatok szépeket és mutassátok meg nekünk is műveiteket!


Ötlet, fotó és kivitelezés: Lakbear


1 megjegyzés:

  1. Szia! Egyszerűen csak óriási hüvelykujjokat akarok felfelé tenni a kiváló adatokért, amelyeket itt szereztek meg ezzel a közzététellel. Visszajöttek a webhelyedre, hogy átfogóbb képet kapjunk.
    ajándékötletek

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...