2016. április 27., szerda

Egy kiállítás képei - 1.

Talán emlékeztek rá, hogy idén januárban is részt vettünk a Frankfurtban megrendezett szakmai kiállításon, azaz a Creativeworld-ön. Ebből az alkalomból több, mixed media technikával készült installációt is készítettünk és állítottunk ki, melyek nagy sikerrel debütáltak. A termékeink kombinálásával nagyon különleges hatásokat lehet elérni, ezért arra gondoltunk, hogy egy sorozat keretében megmutatjuk Nektek is, milyen szép felületeket készíthettek a különféle technikák, anyagok és textúrák vegyítésével, vagyis most nem a konkrét tárgyon, hanem inkább a technikán lesz a hangsúly. Először a csillogást és a repedést helyezzük a középpontba.



A meditatív rajzolás – Zentangle,  Zendoodle – világszerte egyre népszerűbb technikáját alkalmaztuk Pentart termékekkel. Az eredmény pedig színpompás, csillogó mázhatású felület, ez lett a kompozíció kerete. 


A kép közepén a Média textúra spray felhasználási lehetőségeit mutattuk be: felületi textúra kialakítás, sablonozás, repesztés.


A keret készítése:

Alapozó pasztával kenjük le a falapot (vagy egyéb választott alapot).


Egy pálcika segítségével rajzoljunk mintát a még nedves pasztába.


Válasszunk ki néhány, színben harmonizáló Média tinta spray-t és fújjuk a megszáradt pasztás felületre – mi citrom, vanília, narancs és vörösbor színeket használtunk.


A kompozíció közepe:

Helyezzük a kiválasztott stencileket a kép közepére, (a keretet takarjuk le!) és fújjunk rá Média textúra spray-t.  Válasszunk több színt, mi fehér, elefántcsont, narancs és bordó színekkel dolgoztunk.


 
 
 
Azokon a helyeken, ahol szeretnénk, hogy a felület repedezett legyen, szárítsuk hajszárítóval a textúra spray-t.


A keret és a belső terület határvonalára ragasszunk arany akrilfestékkel lefestett saslikpálcát.


A kerámia bortartó díszítése során a fenti technikákat alkalmaztuk annyi különbséggel, hogy nem repesztettük meg a textúra spray-t és a határvonalat arany kontúrozó festékkel húztuk meg.


Bízunk benne, hogy sikerült új inspirációval szolgálnunk és kíváncsiak vagytok a sorozat többi tagjára is! Íme egy kis ízelítő a kiállítás további darabjaiból.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...