2015. április 21., kedd

Anyák napja minden nap

Emlékeztek arra milyen volt gyerekként készülődni az anyák napjára? Titokban, lelkesen, szívből, igazán. Ragasztós kézzel bíbelődni egy üdvözlő lappal. Nagy ollóval zsonglőrködni egy szövetdarab elvágásán. Pont olyan színűre festeni a virág szirmát a képen, amitől anya legszebb mosolyát várjuk. Ez az ajándék a köszönet legszebb jele volt, mit gyerekként át tudtunk adni anyukánknak. És minél felnőttebbé válunk, egyre jobban érezzük: május első vasárnapja az egyik legszebb ünnep az évben.
Mindahányan barkácskodunk, fúrunk, festünk, faragunk ugyanabból a gyerekkori élményből táplálkozunk, miszerint alkotni jó. Anyák napjakor pedig duplán jó. Egy olyan anyák napi projektet hoztunk most nektek, amiben – gyerekként is anno - lehet festeni, ragasztani, lelkesen, szívből, igazán.


 Hozzávalók:

-    feszített vászon képkeret
-    Pentart akrilfestékek: matt lila, gyöngyház sárga és kék színek
-    maszkolószalag - a legvékonyabb
-    ecset


Első lépésben rajzolj papírra egy geometrikus szívformát. Készítsd hálózatosra. Az így kapott három- vagy többszögű részeket fogjuk majd a vásznon festékkel kitölteni. A maszkolószalag hálás jószág; könnyen téphető, nem ragad a felülethez olyan agresszívan, hogy azt visszaszedéskor feltépje.


Nem utolsó sorban több méretben kapható. Nekünk a legvékonyabb verzióra van szükségünk. A megrajzolt skiccet alapul véve alakítsuk ki a szívformát a maszkolóval a vásznon. Figyeljünk a fedésekre.


Minden mintán kívül eső részt fessünk le lila színűre. A szíven belüli területeket váltogatva fessünk le sárga és kék színűre. A legjobb, ha nincs tematika, minta, amit követnél, egyszerűen, csak vigyen a lendület és használd a színeket. A festék segít ebben a szabadszellemű pamacsolásban, hisz testes, tartalmas anyag: se nem túl híg, se nem túl sűrű, minden ecsetre finoman felül és szinte utazik rajta, míg a felülethez ér.

Amikor már minden festék megszáradt, jöhet a mutatvány. Az egész munkának ez az egyik legjobb része: válaszd le a maszkolót a vászonról és a kép kész is!


Ha más színeket kedvelsz, válassz akrilfesték árnyalataink közül! Matt, fényes, gyöngyház kínálatunk számos izgalmas színárnyalatot tartalmaz.

Jó festés és alkotókedvben gazdag anyák napi készülődést!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...