2015. március 16., hétfő

Tavaszi párnadekor stencillel és textilfestékkel

A tavaszi nagytakarítás mellett néhány egyszerű dekorációval is frissíthetjük otthonunk hangulatát. Ha nincs sok időnk, de mégis vágyunk egy üde színfoltra akkor ragadjunk stencilt, textilfestéket és egy párnahuzatot.


A textilfesték pamutvászon anyagot festésére alkalmas, tehát műszálas anyagra nem célszerű felvinni, mert az eredmény nem bírja majd a mosást, egyszerűen kikopik az anyagból. 


A pamutvászon anyagot festés előtt be kell avatni mosással! Festés során tegyünk a huzat belsejébe egy kartont vagy fóliát, hogy a festék rostjain keresztül átjutó festék ne fogja meg a huzat hátsó részét. A stencil hátulját érdemes lefújni ragasztósprayvel, mert így biztos, hogy a festék nem fog a stencil alá szivárogni, a kontúrok precízek lesznek.


A mintázást kezdjük a levelekkel, amik a párna hátterét adják meg. A festéket szivacsecsettel, pamacsoló mozdulatokkal vigyük fel a stencilen keresztül.



Miután megszáradt (kb. 1 óra), helyezzük a stencilt a huzat közepére és fessük át a rózsát is. Hasznááljunk élénk színű festéket, akár metál változatban is.




A stencil eltávolítása után ismét hagyjunk legalább egy órát a száradásnak.


Ezután távolítsuk el a belső védőréteget, majd sütőpapíron keresztül közepes hőfokon vasaljuk át  mintát, ezzel fixálva azt.


Így a párnahuzatunk mosógépben 40 ℃-on mosható lesz. 



Dekoratőr: Czippel Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...