2015. március 23., hétfő

Festett állatfigurás tárolók befőttes üvegekből

A befőttes üveg az a tipikus nem kell, de van. Mert veszünk paradicsomszószt, oliva bogyót vagy csemege uborkát és máris ott az üveg. Gyűjtjük-gyűjtjük őket, mert ugye a barack befőttnek a szilvalekvárnak úgy is kell az üveg. De van az a pont, amikor már túl sok van belőle és a felét jó lenne kidobni. Ilyenkor jó elgondolkodni azon, hogy mi mindenre lehetne az üres befőttes üvegeket felhasználni. Mi lenne, ha más kerülne bele? Például a gyerekeknek készíthetünk belőlük tárolót!


 A gyerekeknek végeláthatatlan számú fontos holmijuk van. MINDENT begyűjtnek és bizony ezek a kincsek helyet is kérnek a gyerekszobában. Viszont megvenni a tizedik tárolót a gyorsan amortizálódó zsírkrétának nem éri meg, így egyszerűbb, ha készítünk egy sk. tárolót. A befőttes üveg erre kiváló alapanyag.


Hogy teljesen gyerekszoba kompatibilis legyen a leendő zsírkréta, kavics, kütyü-mütyü, gyöngy, akármi tároló, egy plusz hozzávaló kell még ehhez a projekthez: állatfigurák, amitől minden gyerek sajátjának fogja érezni őket.


Alapanyagok:

    •   befőttes üvegek fedéllel együtt
    •   kicsi műanyag állatfigurák (nézz körben a gyerekszobában, ágy alatt mindig terem egy zebra vagy oroszlán)
    •   alapozó
    •   akrilfesték, matt rózsaszín, almazöld és világoskék színben
    •   ecset, szivacsecset
    •   matt, vízbázisú lakk


A befőttes üvegek fedelét és az állatfigurákat alapozd le az Acrylic painttel. Szivacsecsetet használj, így szép egyenletesen el tudod oszlatni a festéket a felületen. Az alapozó igen gyorsan szárad, így épp csak arra lesz idő, hogy kiválaszd melyik műanyag állat melyik üveg tetejére felkerüljön. Ha úgy ítéled meg, hogy nem fedte be teljesen az első réteg alapozó a felületeket, akkor ismételd meg a műveleted még egyszer a jó tapadás érdekében. 


Jöhet a festék! Az akril állaga selymesen krémes, kifejezetten jó vele dolgozni, aki meg még szeret is festeni, az még a szivacsecsettel való festést is élvezni fogja.


Az almazöld és a világoskék élettel teli színét, a rózsaszín jól kiegészíti és így még annak tényétől is el tudunk szakadni, hogy a tigris rózsaszín lett, a rinocérosz zöld, míg az elefánt szép világoskék.


Teljes száradást követően jöhet a figurák fixálása Express ragasztóval. Miután megszáradt a ragasztó, az állatok a helyükön vannak, így már le lehet őket festeni matt, vízbázisú lakkal.Ötlet,  fotó és szöveg: BorsaBox

Még több befőttes üveg inspirációt ITT találtok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...