2014. október 15., szerda

Otthoni "munkaállomás"

Igen praktikus, ha van az embernek otthon egy külön dolgozószobája, de annak sem kell elkeserednie, akinek nincs. Az otthoni munkaállomás ugyanis lehet a nappali vagy a háló része is akár, és egyáltalán nem kell irodai hangulatot tükröznie, sőt!




Ha nem szeretnénk, hogy a számítógép/laptop/varrógép/iratmappák stb. szem előtt legyenek, akkor válasszunk rejtett megoldást, pl. egy kiszuperált kétajtós szekrényt:

Erről bővebben ITT olvashattok. Az írószekrényeket is erre találták ki, lehajthatós, vagy kihúzhatós asztallapjukkal pillanatok alatt alakulnak át munkaállomássá. Most egy olyan példát mutatunk Nektek, ami a funkció mellett dekoratív megjelenéssel is büszkélkedhet, így az otthoni munka is sokkal kellemesebb hangulatban telik. Nézzük mi volt a kiindulási állapot:



Egy sima fehér írószekrény (IKEA), egyszerű, mondhatni unalmas bútorgombokkal.


A szekrény alsó részének ajtajai nemcsak új színt, de új funkciót is kaptak írható táblafelület formájában. Ehhez először ki kell maszkolni a festendő részt.


Ezután jöhet a saját keverésű táblafesték, amit 3D porból és akrilfestékből lehet kikeverni, de eláruljuk, hogy már vannak Pentart táblafestékek is 10 különféle színben, sőt metál árnyalatban is!


A saját keverésű táblafestéknél a keverési arányok: 2 rész akrilfesték+1 rész 3D por, ahogy ezt már korábban, a gurulós láda videónkban is láthattátok.


Festés előtt a felületet fel kell csiszolni és alapozóval átkenni, így a táblafesték tökéletesen tartós lesz a felületen. Három réteg felfestése után először durva, majd közepesen finom csiszolópapírral csiszoljuk simára a felületet.


Ez után lehet írni, rajzolni a felületre, sőt gyerekek is firkálhatnak rá, a tiszta felülethez pedig csak egy nedves szivacsra lesz szükségünk.

Az írószekrénybelső részét teljes egészében át lehet festeni, vagy lehet rá decoupage technikával mintát felvinni, ebben az esetben maszkolószalag segítségével készült egy cikk-cakk minta. Eláruljuk, ennek a fázisnak a legnehezebb része a matematika, számoljuk ki pontosan a távolságokat!


Ezután jöhet a festés akrilfestékkel, amihez használhatunk ecsetet, szivacsecsetet és szivacshengert is. Nem kell megvárni a teljes száradást, rögtön festés után visszaszedhetjük a maszkolószalagot.

 


A legvégén fényes vagy matt vízbázisú lakkal kenjük át az egész felületet, hogy védjük az esetleges sérülésektől.



A bútorgombokat cseréljük elegánsabb darabokra, és máris egészen más lesz bútorunk megjelenése.


A szekrényben tarthatunk varrógépet is, amit csak egy mozdulattal előrébb húzunk és már lehet is nyomni a pedált.




Vagy rejtsük bele laptopunkat és élvezzük az otthoni irodánkat!


Ötlet, fotó és styling: Varga Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...