Mire jó egy barkácsolásból megmaradt deszkavég? Készíthetünk belőle mondjuk stílusos sajtkínáló tálat az esti borozás mellé!
- Deszka
vagy vágódeszka ( kb. 20x35 cm, max 18 mm vastag)
- Bútorfogantyú
(2db)
- Csiszológép
- Fúrógép
- Mérőszalag
- Ceruza
- Csavarbehajtó
- Ecset
- Lazúr
- Lakk (matt vagy fényes, oldószeres vagy vízbázisú)
Ha szükséges, vágjuk méretre a deszkát, majd alaposan csiszoljuk le a felülét, akár új, akár használt deszkáról van szó!
Ha szükséges, vágjuk méretre a deszkát, majd alaposan csiszoljuk le a felülét, akár új, akár használt deszkáról van szó!
Mérjük le a fogantyún a csavarok távolságát, majd jelöljük be pontosan ezt a távolságot a deszka rövidebb szélén úgy, hogy a fogantyú majd középre essen, és a deszka szélétől 2 cm távolságra legyen.
Fúrjuk ki a lyukakat, majd fessük át lazúrral a fát, a barnás árnyalat eléréséhez válasszunk dió, gesztenye vagy barna színt. Rögtön a pácolás után dörzsöljük
át egy ronggyal a felületet, így a fa erezete még szebben kirajzolódik.
Ezután
lakkozzuk le a felületet, melyhez használhatunk vizesbázisú vagy oldószeres lakkot is, mindkettő megfelelően védi a felületet használat vagy tisztítás közben. Csavarozzuk fel a fogantyúkat.
TIPP:
Használhatunk színes pácot is és modern fogantyút!
Ötlet, fotó és styling: Varga Judit
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése