2015. február 20., péntek

Műanyag játék vagy bronz szobor?

A folyékony fém nevű termékünk remek lehetőséget ad arra, hogy egy felületnek metál színt adjunk. Eddig metál akrilfestékkel, füstfóliával, dekorfóliával, metál pasztával és viaszpasztával,  érhettünk el fémesen csillogó hatást, mindegyik esetében más és más felhasználási móddal és díszítéstől függően is eltérő megjelenéssel.



A folyékony fém viszont kifejezetten alkalmas olyan tárgyak díszítésére, amiknél hangsúlyozni szeretnénk a fémes hatást, pl. bútorgomboknál, fogantyúknál, képkeretnél, stb.  A termék 30 ml-es kiszerelésben, öt különböző színben kapható: arany, antikarany, réz, bronz, ezüst. Minden üvegben egy kis fém golyó van, mely felrázáskor segíti a fém pigmentek megfelelő felkavarodását. Tehát minden használat előtt alaposan rázzuk fel az üveget!


A folyékony fém bármilyen felületen alapozás nélkül is kiválóan tapad, egyedül a polisztirol esetén szükséges az alapozás, mert a termék oldószeres így a kis habosított szemcséket könnyen bemarhatja.


Most mutatunk Nektek egy kiváló példát arra, hogy a folyékony fém segítségével akár egy játék ló figurából is válhat bronzhatású szobor!


Amennyiben szükséges a műanyag figura hibás illesztéseit tüntessük el. Ehhez használhatunk alapozó pasztát (gesso) vagy akrilfesték és 3D por keverékéből álló pasztát.


Száradás után finom szemcsésű csiszolópapírral csiszoljuk össze a javított részt a felülettel.

 

Alapos zsír- és pormentesítés után (valamint az üveg felrázását követően) kezdhetjük is a festést. Az oldószeres anyag kiválóan oszlik el a felületen, az ecsetvonások egyáltalán nem fognak látszódni. A száradással azonban érdemes kivárni a 24 órát is!

 

A most már bronz színű figurát egy szintén folyékony fémmel átszínezett talapzatra is ragaszthatjuk, ettől még inkább szobor hatású  lesz a végeredmény. A ragasztáshoz használjunk hobby- vagy express ragasztót!


A végeredményt mindenképpen kezeljük oldószeres fényes lakkal, ez nem csak védi a felületet, de ezáltal annak oxidálódása is elkerülhető.


TIPP: az ecsetünket rögtön használat után oldószerben mossuk tisztára, majd töröljük is szárazra egy rongy segítségével.


Az elkészült szobrocska ékes dísze lehet otthonunknak és csak mi tudjuk, hogy nem egy antik darabról van szó ;)




Ötlet, fotó és styling: Varga Judit
A poszt eredeti forrását ITT találjátok.

Ha szeretnétek megnézni, hogyan lehet aranyozott bútorgombból ezüstöt varázsolni folyékony fém segítségével, akkor nézzétek meg ebben a videóban (5:22- perctől):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...