2015. február 28., szombat

Antikolás másképp

Az antikolásnak többféle technikája létezik, ezekről ITT már olvashattatok. Most egy olyan megoldást mutatunk, amivel több lépésben, mégis egyszerűen alakíthatunk ki rusztikus hatású felületet.Első lépésként maszkoljuk ki a szalvéta helyét és fessük le földbarna matt akrilfestékkel a doboz többi részét. Jó tanács: festés előtt a fém elemeket szereljük le a dobozról!Száradás után festőkést használval eőször keki színű dekorfestéket húzkodjunk a felületre, majd amikor ez is megszáradt, bézs színűvel is csináljuk meg ugyanezt.Ekkor terepmintára hasonlító felületet kapunk, amit csiszolással tudunk finomítani. A dekorfestéket nagyon könnyű visszacsiszolni!


Amikor ezzel is végeztünk maszkoljuk ki újra a szalvéta helyét és fessük be fehér akrilfestékkel.


Száradás és a maszkolószalag eltávolítása után ragasszuk rá a szalvétát decoupage ragasztólakkal.


Mikor ez is teljesen megszáradt, a doboz széleit száraz ecsettel, földbarna festékkel fessük meg, majd az ismét visszaragasztott maszkolószalag mentén a szalvéta szélénél is pamacsoljuk át a felületet.

Umbra antikoló pasztával kenjük át a festett részeket bőségesen, majd a felesleget töröljük vissza egy rongy segítségével.


Arany metál viaszpasztát simogassunk egy szilikonos pecsételőre és itt-ott nyomkodjuk a mintát a szalvétára. Ugyanezzel az arany viaszpasztával átkenegethetjük az összes veretet, kapcsot, lábat is!


Matt, vizesbázisú lakkal kezeljük le a felületet és szereljük vissza a fém elemeket.

 

Ötlet és fotók: Boda Gabriella
Még több lépésről-lépésre anyagot ITT találsz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...