2014. december 20., szombat

Így is dekorálhatod a szétnyitható műanyag díszeket!

Tavaly mutattunk Nektek két ötletet is arra, hogyan lehet a szétnyitható műanyag díszeket dekorálni. Az egyiknél Jéghatású műanyag gömb-öt készítettünk repesztőlakkal, a másinál pedig Kontúrozott gömbök készültek glitterporral. Ebben a posztban egy újabb variációt mutatunk ezeknek a díszeknek a dekorálására.Amire szükségünk lesz:

- Akril primer (alapozó)
- Akril esték (fehér)
- Hópaszta, hótoll
- Glittertoll
- Decoupage ragasztó
- Vizes bázisú matt lakk
- Formalyukasztó
- Csillámos öntapadó dekorgumi
- Csengő és gömb alakú műanyag + elválasztó elem
- Selyem szalag
- Lapos ecset


Nyissuk szét a díszt és vegyük ki az elválasztó elemet és kenjük le akril alapozóval mindkét oldalát, majd száradást követően fehér akrilfestékkel.


Rizspapírból tépkedjük ki kiválasztott mintát. Decoupage ragasztólakk segítségével ragasszuk fel a felületre.


 A hótollal emeljük ki a mintánkon a havas részeket, glittertollal pöttyözzünk csillogó részeket (pl. a bogyóra, a tobozra...)


Egy másik ötlet az elválasztó elem díszítésére, ha glitteres dekorgumiból formalyukasztók segítségével nyomkodunk ki mintákat (fenyőfát, hópelyhet, csillagot, angyalkát, stb.)


A kivágott mintát ragasszuk fel az alapozott, festett felületre, és szintén hótollal, gyöngytollal készítsünk köré díszítő elemeket.Az elkészült belső részeket pattintsuk a helyére, majd ismát jöhet a hótoll (és hópaszta), valamint a glittertoll a külső részek dekorálásához.


Díszítsük a dísz tetejét, alját, és az összeillesztés mentén is, ami így nem fog látszódni.Végül kössünk masnira egy organza szalagot a dísz tetején lévő lyuknál, és készen is vagyunk!Ötlet, fotó és styling: Czippel Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...