2014. december 14., vasárnap

Csomagolópapír dizájn stencillel

Ebben a posztban azt mutatjuk meg Nektek, hogyan válhat egy egyszerű, natúr csomagolópapírból csillogó, karácsonyi díszpapír! Az elkészítése végtelenül egyszerű, kövessétek velünk lépésről-lépésre!Amire szükségünk lesz:
 
- Háztartási natúr csomagolópapír
- Natúr színű karton
- Fehér és metál akrilfesték (antikréz)
- Glittertoll
- Tintapárna, szilikon nyomda
- Hópelyhes stencil
- Szivacsecset
- Mintavágó olló
- Lyukasztó
- Olló, vonalzó
- Maszkolószalag
- SelyemszalagSimítsuk ki a csomagolópapírt, majd rögzítsük a kiválasztott stencilt maszkolószalaggal. Ha olyan stencillel dolgozunk, amin többféle minta is található, takarjuk le azokat a részeket, amiket nem szeretnénk átfesteni. Dolgozzunk szivacsecsettel, pamacsoló mozdulatokkal.


Festés után szedjük fel a sablont és folytassuk a mintázást. Amennyiben szabályos mintázatot szeretnénk, ügyeljünk arra, hogy a festett részek egyenlő távolságra essenek egymástól. Ehhez célszerű egy derékszög vonalzót használni.Ugye milyen jól néz ki már önmagában is a fehérre mintázott csomagolópapír? A további díszítéshez használjunk antikréz akrilfestéket és kis mennyiségekkel dolgozva pamacsoljuk át a visszahelyezett stencilen keresztül itt-ott finoman a már festett részeket.


A nagy minták közé stencilezzünk hópehely mintákat szintén az antikréz árnyalattal.A minták közepét díszítsük ezüst glittertollal és várjuk meg míg megszárad. Ezzel a csomagolópapír készen is van.


Készítsünk hozzá kísérőkártyát is! Ehhez kartonból vágjunk ki téglalap formát és mintavágó ollóval formázzuk az éleket.


Szilikon nyomdával pecsételjünk rá! Az átlátszó pecsétalap azért jó, mert így biztosan oda kerül a nyomdázás, ahova szeretnénk.


Végül lyukasszuk át a kartont a szalag számára.Csomagolásra fel!


Ötlet, fotók és kivitelezés: Czippel Judit

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett. Ha ezt már karácsony előtt megtalálom...na de majd jövőre :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Bármilyen ünnepi alkalomra adaptálható az ötlet :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...