2014. november 20., csütörtök

Karácsonyi párnák

Az ünnepi készülődés időszaka van, az otthonok szép lassan díszbe borulnak: felkerülnek az izzósorok, az ajtókat koszorúk díszítik, előkerülnek a karácsonyi dísztárgyak, esténként gyertyák, mécsesek gyúlnak. Most olyan ötletet mutatunk Nektek, ami akár a nappaliban, akár a hálószobában is jól mutathat az ünnepvárás ideje alatt!

__CSC0587 


Vágjunk ki fehér textilből egy szív formát és tűzzük egy zsákvászon alapra.

__DSC0560

Varrógéppel, cikk-cakk öltés funkciót használva haladjunk végig a széleken. Aki esetleg nem tud varrni géppel, az kézzel is rárfércelheti vagy pelenkaöltéssel végigszegheti a széleket.

__DSC0561

Egy csíkból hajtogassunk masnit, középen varrjuk össze és egy gombbal díszítsük a közepét. A széleket hobbyragasztóval vagy decoupage ragasztólakkal kenjük be, hogy ne induljon bomlásnak.

__DSC0563

Ezután rögzítsük varrással a párnához. Majd varrjuk meg a huzatot a belső párna méretánek megfelelően, akár kézzel, akár géppel.

__DSC0565

__CSC0602

A csillagos párnához egy fehér egyszínű párnahuzatra lesz szükségünk, valamint zsákvászonra és textil decoupage ragasztóra. Készítsünk paprból csillag sablont és ez alapján vágjuk ki a csillagokat.

__DSC0567

Kenjük be a csillagok hátsó oldalát taxtil decoupage ragasztóval úgy, hogy a szélekre is kerüljön, így ugyanis nem fog foszlani az anyag.

__DSC0568

Ragasszuk őket egyenként az alapra és hagyjunk minimum fél óra száradási időt.

__DSC0570

__CSC0596

A megmaradt anyagcsíkokból készíthetünk ajándékzsékocskát, amit textilfestékkel díszíthetünk.

__DSC0571

__CSC0598

__CSC0612

__CSC0600__CSC0606

Próbáljátok ki a párna projektet, mert tényleg egyszerű és még karácsonyi ajándéknak is kiváló!
Az anyag az A Mi Otthonunk magazin 2013. ünnepi duplaszámában jelent meg.

Ötlet és fotó: Varga Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...